Nu händer det grejer med rutan!

Jag har slarvat med anteckningarna i min kalender, och har det lite rörigt i huvudet just nu så jag kommer inte riktigt ihåg när jag och Thone tränade lydnad senast. Vi körde ett pass i onsdags förra veckan iallafall, för att få ur lite energi inför apporteringsträningen på kvällen.

Idag blev det iallafall ett träningspass igen efter att vi varit och lämnat Evelina på förskolan. Vi tränade lite smått och gott, men dagens höjdpunkt var rutan där det trillat ner ett antal polletter sedan vi plockade bort targeten och började träna in ett nytt stopp-kommando.

När vi gjorde vår förberedelse kände jag att Thone visste vad hon skulle göra, så jag provade att inte gå ut och trampa i rutan. Det var full fart ut, och samtidigt såg jag på henne att hon hade förväntan på ett ”Stå!”. Jag ville inte stoppa henne för tidigt, när hon sprang så fint, och lät henne passera mitten innan jag ropade ”Stå!”. Hon vände direkt och stannade! Tjoho!

Vi gjorde flera skick, från olika håll och på olika avstånd och hon gjorde det lika snyggt varenda gång! Efter en stund fick vi ”hjälp” av Lhine också, som gick och lade sig i rutan och inte hade några planer på att flytta sig. Thone brydde sig inte ett dugg om det, utan skuttade glatt ut i rutan för att få sin älskade tennisboll.

Lite överträning fick det bli också. Utan att Thone såg det så lade jag ut targeten som hjälp, och sedan gick vi iväg en bra bit. Över gångbanan, över en bit gräs och bort till mitten av en asfalterad basketplan. Det blev nog ungefär 40 meter till rutan. Förutom det överdrivna avståndet så skulle Thone även passera Evelinas vagn och väskan med träningsgrejer, men det var ju inga problem! Det var fullt fart ut till rutan.

När jag tyckte att vi hade tränat klart, och Thone låg i gräset och viftade på svansen i väntan på nästa övning så provade jag att säga ”Rutan!”. Varken hon eller jag var vända mot rutan, så hon funderade en sekund och sen skuttade hon glatt ut till rutan ytterligare en gång! Nu känns det verkligen som att hon har börjat förstå vad rutan är för något. Hon letar inte target, utan hon springer mot de fyra konorna, över bandet och väntar på ett ”Stå!”.

11 oktober, 2018 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: