Några steg framåt

Nu under kvällen var jag, mamma och Camilla och tränade hos A-C Bengtsson igen, och jag kan bara konstatera att små saker kan göra stor skillnad. Jag har tränat stadga med Thone på olika sätt varje dag och det har gett resultat. Förutom att jag har kastat dummiesar och leksaker som hon inte fått hämta så har jag även sparkat och studsat olika bollar runt henne och mot ett plank.

Jag har även tagit tag i stadgan i vardagen, och bara sagt åt Thone att sitta/ligga/stanna kvar när jag haft tid att hålla koll på henne. Det ska inte heller rusas ut genom dörren så fort jag öppnar den, när jag öppnar grinden till bilburen ska alla tassar vara kvar i buren tills jag säger att hon får gå ut och ordet ”Bra!” betyder inte att vi är färdiga med det vi höll på med.

Stadgan idag var mycket, mycket bättre än sist! Visst var hon lite lätt i rumpan ibland, men hon reste sig inte och framförallt så knallade hon inte. När Bodil och Balder skickades iväg på sina apporter så ryckte det inte ens i henne. Hon satt liksom och väntade på sin tur, istället för att anse att dom stal hennes apporter.

Idag körde vi med vilt, och jag tycker att det gick bra. Två av vilten var inte så fräscha så Thone var lite tveksam på den ena, men det var även Bodil annars skopar in allt i munnen utan några som helst problem. Vi fick börja med två markeringar var, och den första fick jag gå ut och hjälpa Thone med. Det var där hon var lite tveksam. Den andra hämtade hon in utan några konstigheter. Hon satt stadigt vid sidan båda gångerna, men jag hade kopplet löst runt henne för säkerhets skull.

Passiviteten när Bodil och Balder fick sina markeringar gick jättebra. Efter det fick vi turas om att skicka ut hundarna på ett sök. Det var inte heller några konstigheter. Thone skickades som nummer tre, och kom in med en höna(!) som var gömd en bit upp i en buske. Sedan körde vi bakvänd ordning, och jag fick skicka ut Thone igen och då kom hon in med en and.

Innan vi gick ner för att träna vid vattnet blev det två olika övningar med jaktlydnad. Vi stod runt A-C, som kastade ett vilt framför ett ekipage och så fick en annan förare gå och hämta det. Sedan gick vi på led, med varsitt vilt i handen som vi turades om att lägga ner. När alla passerat det fick den förare som var först i ledet gå och hämta sitt vilt och sedan gå slalom mellan de andra ekipagen för att ställa sig sist. Lätt som en plätt tyckte Thone, som satt hur lugnt som helst. Våran jaktfot behöver dock träna mer på.

Vid vattnet ville Thone gå långt fram, men då vände jag helt om. Hon blev lätt i rumpan vid vattenmarkeringarna, och fick sitta kvar tills hon satt ordentligt igen och några sekunder till. Vid passiviteten valde jag att gå iväg en liten bit eftersom att markeringar på vatten är så himla kul.  Thone skötte sig fint, så vi kunde minska ner avståndet för varje vattenmarkering som Bodil och Balder fick.

Sedan var vi klara för idag, men på vägen tillbaka till bilarna så bad vi om att få ett skott till. Ett skott där det inte hände någonting för någon.

Jag känner mig riktigt nöjd efter dagens träning. Allt gick mycket bättre än sist, och det var inga större konstigheter med viltet. Jag menar, hon plockade in en höna på söket! Det är bara att träna vidare, och jobba mycket på stadgan och jaktfoten.

5 september, 2018 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: