Lydnadsträning på bruksa

180911-2

Efter att jag och hundarna varit och lämnat Evelina på förskolan så gick vi hem och hämtade träningsväskan och åkte bort till brukshundklubben. Thone fick sig ett rejält träningspass, med bra störning.

Jag och Thone jobbar främst på att hon ska förstå rutan och sändande runt kon, och det går sakta men säkert framåt. Det känns iallafall som att hon kan skilja på momenten, men ibland blir det väldigt fel. Hundarna fick sitta kvar i bilen medan jag ställde ut rutan och konan, och medan jag tränade med Thone så fick Lhine ligga vid träningsväskan.

Att Thone skulle passera träningsväskan och Lhine på väg ut till rutan blev tydligen för svårt, så då valde hon att runda dom istället. Lhine fick ligga kvar, men träningsväskan flytta på sig och då hittade Thone ut till rutan. Thones position i rutan börjar också bli bättre, och efter att jag i förra veckan klippte ner storleken på targeten så kan jag även plocka bort den emellanåt.

För inte så länge sen sprang Thone in i rutan längs vänsterkanten, gjorde en stor båge och sökte sig bort till högerkanten, men nu springer hon rakare och vänder upp snabbare!

Förutom rutan och sändande runt kon så tränade vi även apportering, fjärrdirigering och fotgående. Jag har bantat ner ordentligt på häftiga belöningar, men vid apporteringen fick jag ta fram en leksak igen. Hon började göra omtag och lägga in apportbocken längst bak i munnen, så hon behövde få en annan tanke.

I fjärren lägger sig Thone ibland snett när jag går ifrån henne och då blir det inga bra uppsitt. Hon gjorde så idag, och då fick Lhine hennes belöning. Det var tydligen ingen dum idé, för sen låg Thone rakt och jag varierade att sätta henne och att gå tillbaka och belöna henne för att hon låg rakt.

Fotgåendet har vi inte tränat på ordentligt på jättelänge, men det märktes knappt! Hon höll en jättefin position, och hängde med snabbt i svängar och halter. Hon tycker att fotgåendet är väldigt kul, och hon har gjort så att även jag tycker det är kul. Jag är så glad att jag lät det ta tid när vi tränade in fotgåendet, för uppenbarligen så sitter det väldigt bra.

Vi fick sällskap lite längre bort på planen efter en stund, där det tjoades och lektes med leksaker. Väldigt intressant och spännande tyckte Thone, men hon kunde ändå koncentrera sig på det vi höll på med. Det blev ett roligt, lite klurigt träningspass och nyttigt att vi fick störning. När vi kom hem igen så rullade Thone ihop sig till en boll i sängen, och verkade väldigt nöjd.

180911-1
Lhine fick också leka lite lydnad.

11 september, 2018 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: