Jag vill tävla, nu!

180925-1

Thone och jag var och tränade en stund på brukshundklubben imorse. För att se lite hur vi ligger till så körde vi igenom alla moment i lydnadsklass I. Hon fick belöning mellan momenten, och under vissa moment berömde jag henne med rösten. Vi hade behövt värma upp bättre innan vi gick in på planen, för fotgåendet kändes lite sisådär till en början. Men ju mer vi gick, desto bättre kändes det.

Ställande under gång, inkallning och läggande under gång var inga konstigheter. Jag kom ganska nyligen på att man går förbi och vänder bakom hunden vid återgången, men det lilla vi hunnit träna på det verkar ha gett resultat. Sen var det då dags för rutan, och idag provade jag att inte gå ut och trampa på targeten innan jag skickade henne. Vi har visserligen bara kört två pass med den hjälpen, men jag ville ändå testa och se hur det skulle gå. Det var fullt fart ut till targeten, utan en tanke på att stanna vid det främre rutbandet! Lite ”Wow!” på det!

Apporteringen inga konstigheter. Hopp över hinder inga konstigheter. Kanonfint första uppsitt på fjärren. När jag gick tillbaka till henne satte hon sig upp, och varför hon gjorde det vet jag inte. Jag tänker inte fundera en massa på det heller. Konskicket blev lite galet. Thone sprang ut i full fart, men lite snett och hittade inte konan. Vi har ingen stor kona och det var oklippt ganska högt gräs där min variant med en orange liten kona ovanpå en röd rutan-kona förmodligen inte syntes.

Vi gjorde om på lite kortare avstånd, och då blev det rätt. Då hann hon hitta konan innan hon tappade riktningen. När vi kört igenom alla moment tränade lite på vissa delar, som att hitta rutan och konan, och slutligen fick Thone göra ett sittande medan jag plockade ihop alla grejer. Det tycker nog Thone är mindre konstigt än när jag står 1.5 meter framför henne och håller i kopplet, men idag fick det bli så. Hon fick sitta mycket längre än 1 minut iallafall.

Efter dagens träningspass blev jag så tävlingssugen! Nu har vi visserligen inte tränat så mycket med störningar eller kommendering, men det kändes ändå så himla bra idag. Vi har kommit mycket längre än jag trodde, för det är ju inte länge sen vi satte igång med lydnaden igen. Känner mig lite bitter över den äckligt varma sommaren. Hade det varit en vanlig svenska sommar, då hade vi kanske varit här i juli?

Hur som helst, vi tränar på och hinner kanske starta en eller två gånger i klass I innan tävlingarna häromkring är slut för i år. Jag vet att det finns fler tävlingar i närheten, men jag jobbar två helger/månad och ibland fler. Sedan får vi ju se när damen kommer löpa. Hur ofta är det inte dom börjar löpa så fort man betalat in en tävlingsanmälan?

180925-2

25 september, 2018 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: