SSRK Askersund


Thones fina pappa. Trazzel, J LPI LPII Höstglädjens Hearts Burst Into Fire.

Den här dagen har spenderats på SSRK:s nationella utställning i Askersund, och vilken dag det blev! Vid 07.30 mötte jag upp mamma och Cattis här i Linköping, och sen fortsatte vi med fullpackad bil mot Askersund. Jag skulle ställa Bodil och Märta åt mamma, och Trazzel och Bingo åt Cattis.

I förra veckan oroade jag mig över vad jag skulle ha på mig idag. Jeans och kavaj i 30-graders värme kändes ju inte som någon höjdare direkt. Någon värme behövde vi dock inte oroa oss över… Det regnade mest hela dagen, med korta uppehåll och en liten stund tittade solen fram och värmde gott. Emellanåt vräkte regnet ner, så jag var näst intill genomsur från topp till tå. Men, det var liksom inget jag orkade bry mig om för när var man blöt och frusen senast?!?


Märta, Höstglädjens The One And Only.

Först ut var lilla Märta, i valpklass II. Dagens utställning blev vår första tillsammans, och det gick alldeles utmärkt. Hon skötte sig jättefint och var enkel att ställa upp. Det var en tik till i klassen, och jag blev glatt överraskad när domaren ville att Märta skulle stå först. Det blev klassvinst med HP! I tävlan om BIR/BIM fick Märta återigen ställa sig först, och blev alltså BIR-valp!

Nästa hund på tur var Trazzel, som ställdes i jaktklass. Honom har jag ställt en gång tidigare, för ett år sedan i Norrköping. Då var vi inte riktigt samspelta och jag lyckades inte få honom att känna sig helt bekväm med mig ringen, men idag gick det mycket bättre. Jag hade med mig pannbiffar, och det ville han väldigt gärna ha! Vi var ensamma i klassen, men jag hade inte hunnit se vad domaren gillade eller inte gillade så jag hade ingen aning om hur det skulle gå. Trazzel föll domaren i smaken, så han fick Excellent och CK!

Thones kullbror Bingo, Höstglädjens Glance Of My Father.

Sedan var det bara att springa och byta hund lite snabbt, för Bingo skulle ställas i öppenklass. Bingo är ung och sprallig både i kroppen och huvudet, men skötte sig ändå fint i ringen. Han tyckte att domaren var väldigt trevlig och hälsade fint på henne. Bingo är certifierad vårdhund och arbetar med det, och trodde nog att hon var en av hans ”pensionärer”.

Jag har inte ställt Bingo förut, och även om jag inte lyckades visa upp det bästa av honom idag så tyckte jag att vi funkade bra ihop. Även Bingo fick ett Excellent, och det kände vi oss nöjda med allihopa. I konkurrensen trodde jag att han skulle bli oplacerad, då han såg ut som pojke i kroppen jämfört med de andra hanarna. Men, det blev faktiskt en 4:e placering!

Wow! Trazzel 2:a bästa hane med cert!

Snart var det Trazzels tur igen, i tävlan om bästa hane. Det visade sig att det bara delats ut fyra stycken CK:n totalt, så förutom Trazzel var det en öppenklasshane och två championhanar i ringen. Jag hann tänka att det fanns chans på cert, men vågade liksom inte tro på det. Jag och Trazzel stod först, och när vi sprungit ett varv plockade domaren fram en championhane framför oss och en bakom oss. Sedan fick vi springa ett varv till, och sen var domaren nöjd. Trazzel blev 2:a bästa hane med cert! Så himla roligt!

Jag hann knappt fatta vad som hände eller gratulera Cattis, för nu blev det ett snabbt byte av hund igen eftersom Bodil skulle in i juniorklass. Bodil som brukar vara som en bulldozer var inte sig själv idag. Det var inte alls samma hund som jag ställde inofficiellt i maj och var på ringträning med i tisdags. Att springa gick bra, men i övrigt var det som att kontakten var utdagen.

Eftersom att hon såg ut som en vissen blomma blev det bara ett Very good. I konkurrensklassen fick mamma prova att gå in med henne, ifall att det var det som var felet, men mamma kände inte heller igen Bodil inne i ringen. Det var ju lite tråkigt att det blev som det blev, men det kommer ju fler utställningar. Vi får hoppas att Bodil är sitt vanliga pigga och glada jag imorgon igen.

Märta i BIS-finalen.

Efter en lång, lång väntan då det drog ut på tiden i en av ringarna så var det vid 15.30 äntligen dags för finalerna där jag och Märta skulle vara med i BIS valpklass II. Sju valpar var med, fyra retrievers och tre spaniels. Märta var jättetrött, och orkade inte stå ordentligt. Rumpan sjönk sakta ner i marken flera gånger. Lilla stumpan.

Jag var koncentrerad på Märta och kikade åt domarens håll emellanåt, men missade när domaren började tacka av de som inte skulle få någon placering idag. Nästa gång jag tittade upp stod domaren med de fina rosetterna i händerna, och kom fram med 4:e placeringsrosetten till oss! Lilla Märta blev BIS-4 valpklass II!

Vilken dag det blev! Märta BIR-valp och BIS-4 valpklass II, Bingo Excellent och 4:e placering i öppenklass och Trazzel 2:a bästa hane med cert! Det var väl värt att bli kall och blöt!

12 augusti, 2018 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “SSRK Askersund”

  1. Annica:

    Grattis till alla fina resultat! Förstår om du hade fullt upp med 4 hundar. Kul när det går bra ?

  2. Micke:

    Grattis och stort tack för hjälpen samt bra skrivet .

  3. Annika i Lindby:

    Grattis till den fina uppfödningen! Hundar som både jobbar och är vackra!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: