Sov gott min älskade vän

180606-1

Idag har vi sagt farväl till Thyra. Jag trodde att vi skulle få några dagar till tillsammans, men imorse när hon gick ifrån sin matskål utan att ätit upp all sin mat visste jag att det var dags. Hon hade fortfarande glimten i ögat, men kroppen började ge upp.

Jag började redan i söndags kväll få den där klumpen i halsen, och visste på något sätt att snart skulle jag behöva ta beslutet att låta henne få somna in. Att det skulle ske redan idag trodde jag inte då, utan kanske i nästa vecka efter att vi fått skämma bort henne under min lediga helg.

Tumören har blivit större, och nyligen upptäckte jag även en stor tumör på hennes mage som måste vuxit jättesnabbt. De senaste dagarna har promenaderna varit väldigt långsamma, trots att det bara var runt 10 grader på morgonen i måndags och igår. Thyra har varit pigg och glad här hemma på tomten, men att det inte fanns ork till att gå promenader kändes inte rätt. Det fanns ingen värme att skylla på, och igår kväll bestämde jag mig för att på torsdag skulle det vara dags.

Imorse gick hon som sagt ifrån sin matskål, och annars brukar hon sluka allt på några sekunder och noggrant diska sin skål efteråt, och gick ut och lade sig och sov på gräsmattan. Lite senare när jag erbjöd henne maten igen åt hon upp den, men jag hade redan ringt veterinär och bokat en tid. Jag visste att hon inte skulle bli bra, och hon fick inte bli sämre. Det fick inte bli akut, glimten i ögat fick inte försvinna och hon fick inte börja bli stressig och orolig.

Vi hade en lugn förmiddag här hemma, även om tårarna rann och det ibland kändes som att jag skulle svimma. Mamma undrade om jag ville att hon skulle vara med, vilket jag ville, så hon var snäll och hämtade upp mig och Thyra och så mötte vi upp Lenny hos veterinären. Thyra hade börjat få som blåmärken på magen, vilket tydde på dålig blodcirkulation.

Thyra fick en illaluktande tuggrulle av lax och så hade jag bett Lenny att köpa med sig en hamburgare, vilket vi brukade fira fina tävlingsdagar med. Sedan fick hon lugnt och stilla somna in, medan jag låg nära och klappade på henne. Thyra, min fina älskade Thyra.

180606-1

6 juni, 2018 | 22 kommentar »

22 kommentarer till “Sov gott min älskade vän”

 1. Gunela:

  Har egentligen inga ord för hur jag ska förklara mina tårar just nu.
  Kommer så väl ihåg unga Sandra som med sin Thyra fullföljde så mycket. Det har varit fantastiskt att följa er genom åren, och det är jag så glad för .
  Så starkt att du gjorde allt för henne och ville att hon skulle lämna med glimten i ögat❤️
  Varma tröstekramar?❤️

 2. Annica:

  Så fint du beskriver er sista tid. Det är svårt att veta när men som du skriver så är det viktigt att de inte lider. Beklagar er förlust ❤️ Har följt er så länge och allt ni har gjort tillsammans. Thyra har så fina barn och barnbarn som lever vidare. Kram ❤️

 3. Sandra:

  ❤❤❤

 4. Ann-Sofie:

  Det finns inga ord för hur mycket jag känner med dig nu. Hoppas och tror att med tiden kommer de vackra fantastiska minnena från ett oerhört långt, framgångsrikt och lyckligt liv tillsammans att överskugga sorgen och smärtan att mista sin älskade vän från så lång tid tillbaka. Vi är många som för alltid kommer minnas den glada hunden med den viftande svansen och alla hennes fantastiska framträdanden och inte minst underbara barn.
  En stor stor kram till dig Sandra <3

 5. Cattis:

  Du skriver så fint mina trådar rinner?massa kramar till er❤️❤️❤️

 6. Sara, Vittra och Hilla:

  Sov gott fina Thyra ❤️

 7. Sandra:

  Beklagar! Tårarna rinner här med, massor med kramar till er ❤️❤️❤️

 8. Isabelle:

  Fy fasen så otroligt ledsamt det är! Spelar ingen roll att man vet att hon har fått ett långt, jättebra liv, när de tillslut måste lämna så gör det så ont 🙁 🙁 Fina, fina Thyra!! <3 <3 <3

 9. Kristina berg:

  Beklagar sorgen ❤väldigt fint skrivet av dig. Massa kramar till er ❤

 10. Sanna:

  Beklagar sorgen, har följt er länge och Thyra verkar ha varit en sån fantastisk hund. Så fint att du kunde ge henne ett värdigt slut ?❤️

 11. Micke:

  Fint och bra skriver … tårarna rinner och tankarna finns hos er ❤️

 12. Gunilla Karlsson:

  Sitter här och tänker på första gången jag träffade Thyra. Du var nyinflyttad och jag hade valp. När jag kom in i trappen så kommer Thyra ner springande från trappen och piper o gnäller och överöser valpen Bisse med pussar. Du kom straxt efter och bad tusen gånger om ursäkt. Efter den dagen älskade vi fina Thyra. Nu får Bisse och Urax träffa henne igen på andra sidan. Många kramar till er alla. Beklagar sorgen.

 13. Annika i Lindby:

  Jsg beklagar sorgen. Fint avsked, ni gav henne.Det var ett värdigt slut, på ett fantastiskt liv <3

 14. Kicki:

  Usch så jobbigt att gå igenom ❤️

 15. Elin:

  Kram❤️❤️❤️

 16. Heléne:

  Stor kram till dig Sandra. Jag vet hur det känns… <3
  /Heléne

 17. Ingela, Indy och Cesar:

  Usch så väldigt ledsamt! Jag är så ledsen för er skull!

 18. Martina:

  Så sorgligt att läsa! Har sett er någon gång på en freestyle tävling, vilken glädje och utstrålning! Och ert Crufts-programm var fantastiskt att se på. Vila i fred, Thyra <3

 19. Ancki:

  Beklagar sorgen !!!!! Saknaden och sorgen blir stor !!!! Du får leva på alla fina minnen ni hade tillsammans. Titta på alla fina bilder och filmer !!!!! Thyra hade ett paradis hos dig. Nu har hon flyttat till ett annat paradis !!!!! Styrkekram

 20. Linnea:

  Känner så med dig och tårarna rinner här med trots att jag inte känner er … men det finns inget värre än att mista sin bästa vän ❤️ Stor kram!

 21. Sara:

  Tårarna rinner även här. Lider så med dig i din sorg och kommer krama extra hårt på mina egna framöver ❤

 22. Torres & Lina:

  ❤❤❤❤❤ finns inga ord ❤❤❤❤❤ finaste Thyra ❤❤❤ gråter när jag läser hur fint du skriver ❤❤❤ många kramar till er ❤❤❤❤❤

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: