Strålbehandling två av tre

180514-2

Thyra och jag, och Evelina, har nog varit på vårat näst sista besök i Jönköping idag. Det var dags för Thyras andra strålbehandling, och i nästa vecka får hon sin tredje och sista strålbehandling. Efter det så är det som det är…

I förra veckan mådde jag rätt dåligt, och hade en sån där ledsen klump i halsen i flera dagar. Tumören svullnade upp, precis som Nanna sa att den skulle kunna göra efter strålningen, men jag hann förstås tänka det värsta innan svullnaden gick ner igen.

Under helgen har tumören känts svampig och inte alls sådär spänd som den varit den senaste tiden. Det var även Nannas kommentar idag när hon kom och tittade till Thyra när hon höll på och vaknade efter strålningen. Jag har inte den där klumpen i halsen längre, men vågar ändå inte ha för positiva tankar. Tumören blev svampig ett tag av de två första tabletterna hon fick, men sedan blev den större och de intravenösa injektionerna hade ingen effekt alls. Att den har krympt ihop lite grann nu ger ju lite hopp, och den här veckan ska jag försöka att inte få panik om den svullnar upp igen.

Thyra är fortfarande pigg och mår bra, och är ute på tomten så fort dörren står öppen. Hon går bara in frivilligt när hon är törstig eller det är dags för mat. Det spelar ingen roll hur varmt det är, får hon vara ute så är hon ute.

180514-1

14 maj, 2018 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: