Rallylydnadstävling på Flens brukshundklubb

180513
Thone, LD STARTKLASS RLD N RLD F RLD A Höstglädjens Gleam Of Golden Dream.

Idag var det äntligen dags för mig och Thone att tävla rallylydnad igen! Efter tävlingen i Motala, där vi debuterade i avancerad klass och fick två kvalificerande resultat, så var vi inte anmälda till någon mer tävling eftersom att jag inte visste om vi var redo för avancerad klass eller inte. Jag hade velat tävla den här helgen, men behövdes på jobbet. Precis när anmälan till dagens tävling gått ut blev schemat ändrat igen, och jag hade en sån himla tur att vi fick efteranmäla!

Dubbla starter var det idag, och vi behövde få till ett kvalificerande resultat till för att få titeln RLD A. Vid 8.30 imorse var vi framme i ett soligt Flen. Inte ett moln på himlen. Tack och lov skulle det finnas skugga vid sidan om planen ett tag iallafall.

Idag skulle jag inte behöva komma ihåg två banor på en gång, så när jag anmält oss så valde jag att inte ens titta på ritningen över den banan som vi skulle göra vår andra start på. Ritningen över den första banan, den kunde jag knappt tyda. Inte ens när jag stod bredvid planen förstod jag hur det var tänkt att vi skulle gå. Under banvandringen kände jag att det är väldigt mycket som jag inte har koll på…

Det var riktigt varmt idag, och nere på tävlingsplanen var det som en bastu, så jag värmde inte upp Thone något särskilt inför vår starter. På den första banan gick man in med hunden på höger sida, och den började med spiral höger, sedan två åttor och därefter enkel slalom. Det var konor överallt, och redan vid första skylten blev jag osäker på om vi gick åt rätt håll…

Banan flöt på fint för oss, och det var ingen tvekan vid hopphindret! Sidbytet helt från varandra strulade för många, förmodligen på grund av det varit mycket följsamhet under banan. Thone fixade det galant. Banan var lite småklurig, för hamnade i den där gröten som var i början igen för att gå ytterligare en spiral, men när vi klivit av banan så kändes det som att vi lyckats gå rätt väg ändå!

Även på nästa bana gick man in med hunden på höger sida, och sedan var det högerhandling genom hela banan förutom mellan två skyltar. Även den banan var lite klurig, för det var en längre sträcka med långsamt tempo och så skulle man komma ihåg att gå i normalt tempo genom åttans frestelse, gå långsamt fram till hoppet och efter att man ökat tempot förbi hopphindret.

I åttans frestelse måste det varit något som luktade väldigt gott, för det var många hundar som hade svårt att motstå den goda doften. Man gick dessutom förbi ganska nära frestelsen flera gånger, vid dubbel slalom och två inkallningar. Thone började nog bli lite mosig i huvudet av värmen, för hennes fokus var inte riktigt som det brukar vara. Jag har inte lärt henne att sätta sig självmant på höger sida vid halter, utan hon ska vänta på kommando och nu behövdes det både ett extra kommando och handtecken. I övrigt kändes det ändå som att det hade gått bra när vi klev av banan. Thone lät sig inte luras av frestelsen…

Thone fick faktiskt lite kamplek som belöning idag. Det var hon värd idag i värmen. Hon fick dessutom behålla kampleksaken och rulla runt med den i gräset en stund vid vår plats, så hon kände sig nog väldigt nöjd efter dagens två rundor. Det gjorde jag också. Nöjd över vårat samspel och att Thone känns så himla enkel, både utanför och inne på banan.

Idag gick det inte att tjuvkika på några resultat, så vi fick vänta till prisutdelningen för att se hur det gått. På bana A, som vi startade på först, var det bara fem ekipage som fick kvalificerande resultat och vi var ett av dom! Därmed fick vi vårt tredje kvalificerande resultat och titeln RLD A. Trots att det kändes som att vi drog på oss några små fel fick vi hela 95 poäng, och kom på 2:a plats!

”Dagens hittills snyggaste backande. Snyggt långsamt tempo.
Samspelt ekipage. Fin position.”

På bana B, som vi alltså startade på först, fick vi 97 poäng! Ett avdrag för överdriven fysisk kontakt vid spiral vänster, och där låg Thone lite långt fram och trängde. Poängen räckte till ytterligare en 2:a placering!

”Lugnt och metodiskt. Snygg runda!”

Ja, nu är vi alltså klara med avancerad klass efter två tävlingar, fyra starter, fyra kvalificerande resultat med poängen 95, 97, 97, 99, en 3:e placering och tre 2:a placeringar. Nu är planen att lägga fokus på jakt- och lydnadsträning, men jag kommer nog snegla lite på vilka nya skyltar som dyker upp i mästarklass.

13 maj, 2018 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Rallylydnadstävling på Flens brukshundklubb”

  1. Annika i Lindby:

    Duktiga ni är! Grattis!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: