Liten uppdatering

När vi kom hem från akuten i fredags var Evelina på ganska gott humör, men när det var dags att sova så var hon hängig och ledsen. Efter en liten shot med saft och smärtstillande blev hon gladare, så hon hade nog ont stackaren. Det skar i hjärtat när jag tittade på henne. Hon var så svullen att hon inte kunde stänga igen läpparna, och hade både färskt och torkat blod runt munnen. Lilla gumman.

På lördagsmorgonen vaknade hon pigg och glad, helt inställd på att följa med mig och Thone på en liten road trip. Att äta frukost gick inget vidare, utan det kändes förstås konstigt i munnen när hon försökte ta en tugga av sin macka. Jag fick bryta den i pyttesmå bitar och visa hur hon skulle stoppa in dom vid kindtänderna istället.

För att stackaren inte skulle behöva vara hungrig fick vi svänga förbi en mataffär och köpa ett par klämmisar med fruktsmoothie. Evelina var på bra humör i bilen, vilket hon visserligen alltid är, och lät förväntansfull när jag sa att vi skulle plocka upp mormor och lilla Märta och sedan åka långt för att titta på en annan hund.

Både jag och mamma har länge haft koll på en hane och för ett tag sedan tog jag kontakt med ägaren för att få veta lite mer om honom. Det lät som att han skulle kunna passa väldigt bra till Thone, och i lördags åkte vi och träffade honom. En jättetrevlig och stabil hane! Lika fin i verkligheten som på bild också. Vi fick se honom hämta ett par apporter, och Thone fick hämta två stycken också.

Vi tog en fika innan vi åkte hemåt igen, och Evelina lyckades få i sig en isglass som jag delade åt henne i små bitar. När den var slut gick hon och hämtade en smoothie under sin vagn.

I söndags hade jag och min moster gemensamt födelsedagskalas här. Hon fyllde år i lördags och jag igår. Trots att det kom många människor på en gång så var det inte lång stund Evelina var blyg, för hon fick presenter hon också. Någon mat hade hon inte tid att äta, men hon fick i sig en rejäl frukost på morgonen och gjorde slut på sina smoothies medan jag och Lenny städade. Vi andra åt tills vi höll på att spricka, och jag hade som vanligt gjort alldeles för mycket fika.

Igår var det som sagt min födelsedag. Det blev en väldigt lugn och skön födelsedag. Lenny hade glömt bort vad det var för dag, men kom på det när jag gett hundarna frukost och sedan gick och lade mig igen, så efter en stund kom han och Evelina in med frukost och paket. Medan Lenny jobbade åkte jag och Evelina till Tornby och köpte pinnar/stolpar så att vi kan sätta upp kompostgaller runt hela tomten igen. Nu ska det bli svårare att stjäla… När vi kom hem lekte vi i sandlådan ute på gården en stund, tills det började regna.

Lenny köpte med sig kebabtallrik på vägen hem efter jobbet, så vi åt det framför en film och drack vinet jag fick av min moster i födelsedagspresent. Vid 21-tiden gick vi iväg för att titta på majbrasan och fyrverkerier, men det var inte mycket till brasa efter typ en vecka med regn och några fyrverkerier blev det nog inte heller. Vi gav upp och gick hem när det började spöregna, och var helt genomsura när vi klev innanför dörren.

Idag ser Evelina nästan helt normal ut i ansiktet igen. Svullnaden har lagt sig, hon kan stänga igen läpparna, äter som vanligt och det går bra att borsta tänderna. Imorgon ska jag ringa tandläkaren, för det behöver ju tas bilder för att se vad som hänt i munnen på henne och sen ska det anmälas till försäkringsbolaget.

1 maj, 2018 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: