Inofficiell utställning i Åtvidaberg

180520-1

Man är väl inte riktigt klok som går upp 05.30 för att åka på en inofficiell utställning, men så tidigt fick det bli idag när Evelina ville följa med också. Det blev en jättetrevlig och mysig dag, tillsammans med mina föräldrar. Mamma skulle ställa Bodil och Märta, och så frågade jag pappa igår om han ville vara barnvakt åt Evelina på plats.

Evelina som alltid brukar vara lite blyg en stund var sitt vanliga pigga och glada jag direkt när vi klev ur bilen. Hon var på toppenhumör hela dagen och kunde inte ha skött sig bättre. Det var inte ett dugg besvärligt att ha med henne, men vi hade inte klarat oss utan morfar under rasbedömningen.

Det blev en väldigt bra dag resultatmässigt också. Mammas Märta blev BIR-valp och gick vidare till BIS-finalen. Jag ställde Bodil i juniorklass, som vann klassen med HP.

Direkt efter juniorklassen skulle jag in med Thone i öppenklassen, och Thone som bara tänkte arbete igår när jag provade att springa med henne på tomten igår kväll skötte sig jättefint inne i ringen. Vi har inte utställningstränat sedan den senaste utställningen i september förra året, men idag visste hon hur hon skulle röra sig. Vi blev ensamma i klassen så Thone vann, fick HP och gick vidare till bästa tik.

En kullsyster till Bodil blev 3:a och sedan stod det mellan Thone och Bodil. Thone blev bästa tik, och i tävlan om BIR fick hon springa mot samma hane som på utställningen i september. Det blev Thone som fick ta emot den röd/gula rosetten och bli bäst i rasen!

Lhine fick ju göra comeback i utställningsringen idag efter nästan fem års uppehåll, och debutera i veteranklass. Hon sprang som en dröm, men att bli uppställd tyckte hon väl var sådär. Ska hon ställas fler gånger behöver vi träna, så att hon inte står och funderar på vad jag vill egentligen. Hon var ensam i sin klass, så hon vann, fick HP och fick möta Thyras halvbror Cosmos i tävlan om BIR-veteran. Lhine fick se sig slagen av sin (halv)morbror och bli BIM-veteran, med jättefin kritik.

180520-3
Lhine ser rätt nöjd ut med sin fina BIM-veteran-rosett!

”Härlig veteran, som rör sig som en ungdom. Välskuret huvud. Väl ansatta och burna
öron. Stark över- och underlinje. Bra knävinkel. Härlig färg. En tik som visas i mycket god kondition.
En eloge till ägaren. Använder sin svans väl. Mycket fin i gående och stående.”

Efter att grupp 8 var färdigdömd skulle Thone in i ringen igen, mot sju andra BIR-vinnande hundar. Det var varmt, och många varv fick vi springa. Thone sprang på med lätta steg medan jag svettades som en… Thone blev kvar bland de fyra som skulle placeras, och sedan fick vi springa och springa medan domaren placerade en efter en. Det skulle bli Thone eller en flat som skulle vinna gruppen, och Thone sprang ända fram till BIG-1!

I väntan på BIS-finalerna gick jag, mamma, pappa och Evelina en promenad med hundarna, och sedan frågade jag Evelina om hon ville springa i ringen med Thone som jag gjort. Det ville hon, så då gick vi bort till sekretariatet och anmälde henne till barn med hund. Hon bar stolt på sin nummerlapp, som hon sedan ville ha på ryggen. Evelina fick provspringa med Thone, och det var inga konstigheter.

När det var dags för barn med hund så följde jag med Evelina in ringen. Jag trodde att hon kanske inte skulle våga springa med Thone i ringen, men hon sprang med henne själv! Dom var bara så himla söta tillsammans! Thone följde med fint vid Evelinas sida med glatt viftande svans. Det var tre stycken som deltog i barn med hund, och alla tre vann förstås. Evelina blev jätteglad när hon fick en fin liten rosett och en godispåse. Hon ropade glatt ”Vi vann!” och sprang stolt bort till sin mormor, med Thone vid sin sida.

180520-2Evelina och Thone, så fina tillsammans!

Innan jag och Thone skulle in i BIS-finalen fick vi se mamma och Märta samt Carin och Cosmos i valpfinalen och veteranfinalen. Märta blev BIS-3 valpklass I och Cosmos blev BIS-3 veteranklass!

Alla rasgrupper, förutom grupp 10, representerades i BIS-finalen så nio stycken var vi totalt. Thone var fortfarande pigg och glad i värmen, och vi stod kvar i ringen både efter första och andra gallringen och skulle därmed få en av de helt enorma och superfina BIS-rosetterna. Den här redan väldigt fina dagen toppades med att Thone slutade som BIS-3! Så himla roligt!

180520-4
Thone med sin gigantiska BIS-3-rosett!

”Tydlig könsprägel. Vacker nacke och rygg som övergår i bra kors och svanssättning.
Bra bröstkorg. Välformad skalle. Stark nosrygg. Bra storlek. Tillräcklig päls. Bra färg.
Vacker hasled. Stark handlov. Mycket lovande. Välpresenterad.”

20 maj, 2018 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Inofficiell utställning i Åtvidaberg”

  1. Micke:

    Grattis kul och roligt att Evelina sprang

  2. Gunilla Karlsson:

    Grattis! Ett stort Grattis till utställnings premiären för Evelina också.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: