Börjat nosa på rutan

180523

Det råkade bli en veckas träningsvila, men nu har jag och Thone börjat träna inför lydnadsklass I. Hittills har vi kört två pass där vi påbörjat inlärningen av rutan och fortsatt att pilla med fjärrdirigeringen. Rutan har vi inte tränat på alls tidigare, men en tasstarget fick hon lära sig att ställa sig på för ett bra tag sedan och hon kom ihåg vad den betydde.

Efter två pass har man ju inte kommit jättelångt, men jag har redan upptäckt en sak som jag måste fundera över. Thone har nämligen redan börjat använda sig av konorna. Jag tänkte att vi redan från början skulle variera avstånd vid varje skick, men måste tänka om för Thone springer snett. Hon riktar in sig mot den vänstra främre konan och springer sedan i en båge till targeten.

Jag vet inte riktigt om vi ska fortsätta där, eller om vi ska backa bandet och börja om så att vi får raka skick. Det kanske inte spelar så stor roll poängmässigt om hon gör så i klass I, men fortsätter vi högre upp så kan det nog kosta en del. Visst, vägen kanske bli rakare vartefter att hon känner sig säker på momentet, men om den inte blir det så är det ju lättare att rätta till det nu.

24 maj, 2018 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Börjat nosa på rutan”

  1. sandra:

    Alla behöver en paus någongång 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: