Debut i avancerad klass

180421

Idag var det dags för mig och Thone att åka till Motala brukshundklubb och debutera i avancerad klass i rallylydnad. Hela veckan har jag varit lite smånervös över hur jag skulle sköta mig på banan. Det var dubbla starter, och klassen var uppdelad i två grupper så att ena gruppen började på bana A och andra gruppen på bana B. Smidigt, om man inte har löptik!

Eftersom att Thone löper skulle vi starta sist på båda banorna, vilket innebar att jag skulle komma ihåg båda banorna och sedan gå båda två direkt efter varandra. Dessutom visste jag inte vilken bana vi skulle börja med, utan det fick bli den banan som blev klar först. Hjälp!

Det kändes helt klart som att det skulle kunna bli lite rörigt, men jag hade ändå en liten plan. Torrgå banorna med jämna mellanrum, ta det lugnt inne på banan och läsa skyltarna.

Förutom att Thone löper så har hon även gått in i höglöp och är väldigt kär i alla hundar hon ser. Jag vet inte hur många som frågade idag om hon var en hanhund, när hon gnisslade och stretade i kopplet.

I väntan på vår tur så tränade vi lite lätt och gick två små promenader. Efter att varit på plats i 3 1/2 timme var det dags för vår debut. Thone kändes pigg och var på tårna, så jag samlade bara ihop henne och när vi blev inropade ställde vi upp oss utanför banan och sedan var det bara att gå in och köra.

Banan började med ett hopphinder. Thone tvekade, så jag tog ett steg mot hindret och hjälpte henne över. Jag ville inte att hon skulle springa förbi. Det kändes som att jag gjorde en massa onödiga småmissar, och efter halva banan insåg jag att jag stressat fram istället för att ta det lugnt. Thone hon hängde med ändå och skötte sig hur bra som helst. Det var två stycken åttans frestelser på banan, men jag vet inte ens om Thone tittade åt dom.

När vi gått av banan fick Thone några godisbitar och sedan gick vi vidare till nästa bana. Thone var lite flåsig, men det kändes som att första banan blev en bra uppvärmning. Nu på nästa bana skulle jag ta det lugnare och ta en skylt i taget. Vi blev inropade nästan direkt, och det kändes skönt för då kunde vi vara kvar i våran bubbla.

Jag lyckades ta det lugnt, Thone var samlad och fokuserad utan att överdriva. Man kan väl säga att det gick som en dans, och till och med vid hopphindret flöt det på fint. Skönt! När vi gått av banan ville jag överösa Thone med beröm, men hon var så glad ändå så hon fick några godisbitar och sen när vi kommit bort till våran plats fick hon sin boll.

Första banan kändes det som sagt att jag stressat bort poäng på, men den andra kändes riktigt bra. Jag kunde inte komma på att jag utfört någon skylt fel, så ett godkänt resultat borde vi fått iallafall. I väntan på prisutdelningen kom den ena domaren fram och sa att det hade sett jättefint ut, men att jag hade haft lite bråttom. Vid läggande under gång gjorde jag nästan ett för kort stopp när jag gått runt Thone, och jag som tyckte att jag stod still jättelänge. Ha, ha.

Dagens poäng blev mycket högre än jag trodde. På första banan fick vi 97 poäng, med avdrag för att jag trängde Thone vid hopphindret. På den andra banan fick vi 99 poäng, med avdrag för att Thone blev lite sned vid tre steg bakåt. De fina poängen räckte till en 3:e placering och 2:a placering!

21 april, 2018 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Debut i avancerad klass”

  1. Karin:

    Grattis !!!!

  2. Gunilla Karlsson:

    Grattis !!

  3. Elin:

    Grattis!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: