Återbesök på Djursjukhuset i Jönköping

180119

Dagarna bara springer förbi, och idag var det dags för mig och Thyra att åka till Jönköping igen. Vi åkte i god tid idag också, så att vi inte skulle behöva ha någon brådska. Vi var framme precis en timme innan vår bokade tid, och då fixade vi urinprovet som vi skulle ha med oss och sedan gick vi en liten promenad.

Inför dagens besök försökte jag att inte ha några förväntningar, och mina tankar har varit lite hit och dit. Thyra verkar må hur bra som helst, förutom att jag har insett att hon är väldigt, väldigt hungrig! Kastreringen har väl börjat få sina biverkningar, och så kortison på det…

Thyra tyckte det var riktigt trevligt att få träffa Nanna idag när hon kom och ropade upp oss. Inne på rummet slängde hon sig ner på golvet och ville få bli kliad på magen. Nanna tittade på tumören och tyckte att den såg mycket bättre ut. Det var väldigt skönt att få höra, även om jag själv sett skillnad sedan förra besöket.

Det togs blodprov och sedan fick jag berätta hur det gått sen sist. Nanna hade en plan för hur vi skulle fortsätta, men först fick vi vänta en stund på hur provsvaren skulle se ut. Allt såg helt okej ut! Något hade gått upp och något hade gått ner, men det var ändå en helt normal reaktion.

Den fortsatta planen blir att sänka kortisonet, från 2 tabletter om dagen till 1.5, och så ska hon få Palladia varannan dag istället för var tredje. Jag själv vet inte riktigt var kortisonet gör, men en av anledningarna till att vi provar att sänka dosen redan är att Thyra gått ner 1.5 kilo i vikt. Det kanske gör henne lite mindre hungrig också.

Därefter var vårat besök avklarat, så det gick väldigt snabbt och lätt. Både jag och Thyra pustade ut när vi förstod att det inte skulle göras någon ultraljudsundersökning idag. Nästan besök blir inte förrän om en månad, och det känns skönt att låta plånboken få vila lite.

19 januari, 2018 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: