Thyra mår bra, men fy vilken dag

171206

Klockan ringde redan 05.00 idag, vilket inte är en normal tid för mig och Evelina att gå upp. Thyra skulle hinna få lite frukost och jag och Evelina skulle vara redo att åka till förskola och jobb efter att vi varit och lämnat Thyra på Valla. En lite småstressig morgon, och då hade jag ändå strukit morgonpromenaden med hundarna.

Evelina var jättetrött när det var dags för henne att gå upp, och jag själv höll på att glömma jobbnycklarna. När jag stoppade ner fötterna i skorna kom jag på att dom kunde vara bra att ha med när man ska öppna på jobbet… Vi kom iväg enligt planerad tid iallafall, och trafiken var inte så hemsk så Thyra hann få gå och strosa och rasta sig en stund när vi kommit fram.

Det gick snabbt och smidigt att lämna Thyra, även om hon för en kort stund lade i bromsen och visade att hon helst inte ville följa med veterinären. Jag och Evelina väntade kvar i rummet en stund så att Thyra skulle hinna gå iväg. Evelina blev ledsen och ville att Thyra skulle komma tillbaka…

Vi hann åka hem en stund innan det var dags att åka till förskola och jobb, och det kändes skönt att få ge Lhine och Thone en till chans att rasta sig på tomten och så slapp dom bli ensamma hemma för länge. På jobbet var det full fart, men sen framåt 13-tiden började jag bli otålig. Jag skulle jobba tills butikschefen kom tillbaka från ett möte, och jag fick hämta Thyra någon gång mellan 13.00-15.00.

När klockan slagit 13.00 ville jag förstås få logga ut och åka till Valla, och samtidigt kom en huvudvärk krypande. Jag jobbade på i 50 minuter till och gjorde klart det jag höll på med, för huvudvärken började bli hemsk. 14.04 kunde jag äntligen logga ut! På Valla höll jag på att avlida av huvudvärken, men jag satt där så snällt och väntade… i närmare en timme!

De hade inte fått svar från försäkringsbolaget, för uppgifterna hade tydligen hamnat hos fel bolag och så trodde dom att jag hade fått ta emot Thyra när jag satt och pratade med Susanne och Thones syster Freja i väntrummet. Jag som ändå bad om att de skulle komma ut med Thyra så kunde vi vänta tillsammans på att få betala.

Till slut fick jag iallafall beskedet att dom skickat uppgifterna till fel bolag. ”Men du hade fått din hund iallafall?”. Nej, det hade jag ju inte. Då tog det iallafall inte många sekunder innan jag fick gå in på ett rum och strax därefter kom Thyra, som känt min lukt på lång väg, farande.

På pappret jag fick fylla i innan Thyra lämnades så skrev jag att hon kunde reagera oroligt och ljudligt på starkt smärtstillande, och när veterinären kom in berättade hon att Thyra hade fått en lite mindre dos. Det märktes, för Thyra var nästintill klarvaken och höll på att riva hela rummet av glädje. Veterinären förklarade vad hon hade gjort, att knölarna var av fettig vävnad som det är svårt att sy i och att därför kunde det blöda något idag. Thyra fick gå promenader, och så tittade hon på Thyra som rullade omkring på golvet och sa att hon kanske inte behövde rulla omkring ute…

Vi fick lov att åka hem utan att betala, och det är jag väldigt glad för. Det måste nämligen blivit något fel med regleringen, och hade vi fått sitta och vänta medan de redde ut den saken hade jag inte kunnat köra hem. När jag och Thyra äntligen var hemma kändes det som att huvudet skulle sprängas och nacken gå av…

Lenny stod och vispade ihop pulvermos precis när vi klev in genom dörren, så jag fick i mig lite mat innan vi lyfte bort vardagsrumsbordet så att Thyra kunde ligga nedanför mig vid soffan. Sedan släckte vi ner och jag och Thyra sov som stockar en stund. Mat och vila gjorde gott, och den där hemska huvudvärken fick jag nog av tom mage, stress, oro och högt tempo på jobbet. Jag kunde inte äta frukost och på jobbet höll jag mig sysselsatt fram till den sista kvarten…

Thyra verkar må väldigt bra efter dagens lilla ingrepp. Inget flåsande alls här hemma och inte mycket gnissel. Hon är väl lagom glad över att få ha tratt igen, men den får hon stå ut med i 12-14 dagar fram tills stygnen har tagits.

6 december, 2017 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Thyra mår bra, men fy vilken dag”

  1. Ingegerd:

    Åh, så skönt att allt gick bra!

  2. Karin:

    Fettknutor verkar vara vanligt på golden. Emma hade en också på sidan bakom frambenet. Blev bortopererad för ett år sedan. Emma avskyr också tratt, men jag satte t-shirt på henne och sockar på tassarna. Funkade bra !
    Hon är så söt Thyra!!
    Ta det lugnt nu i juletid och ha det bra!!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: