En lycklig liten Thonelutt

Trots att jag tycker det är roligt att träna med hundarna och har en Thone som verkligen älskar att träna så är träningsmotivationen i botten. Det är mörkt, det är kallt, det är blött och det känns som en hel evighet tills tävlingssäsongen drar igång här i Östergötland igen.

Tävlingar är det som ger mig motivation till att träna, men nu ska jag försöka rycka upp mig och tänka att om vi inte tränar kommer vi inte vara redo när tävlingssäsongen drar igång. Vad vi ska tävla under nästa år vet jag dock inte. Det är väl lydnadsklass I som lockar mest, men lydnad är ju lite svårt att träna inne i köket.

Det får helt enkelt bli mycket trickträning under vintern, iallafall nu under december när jag jobbar mycket. Efter jul lugnar det ner sig, vilket kommer svida i plånboken, men då kanske vi kommer kunna få till mer kontinuerliga träningspass dagtid. Lydnad är inget, tycker jag, som man kan träna någon gång i veckan om man vill komma framåt.

Nu under kvällen körde jag och Thone ett litet träningspass i köket, och hon blev förstås helt överlycklig. Det blev lite fjärrdirigering och två trick, och hon var så himla duktig. Vi tränade på att hon skulle backa ut från mig, och nu kan jag stå upp utan att hon bara erbjuder snabba lägganden så fort jag tänker öppna munnen. Sen tränade vi även på att vi står nos mot näsa och så ska hon vända sig ifrån mig på stället. Där har jag använt en targetpinne, och provade idag att ge kommandot utan att hjälpa henne – och hon vände!

Jag får nog sätta mig och fundera ut några olika roliga trick, som vi kan använda i freestylen sen framöver, och så får Thone bli en trickexpert under vintern. Det är ju inte dumt att ha lite olika trick, med olika svårighetsnivåer, på lager den dagen vi tänker satsa på freestylen.

4 december, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: