Hundbursfunderingar

171129
Bild från MimSafes hemsida.

Ibland händer saker som får en att tänka till, och just nu sitter jag och funderar på vilken storlek jag ska välja om jag beställer en MimSafe Variocage. Det är mycket pengar, särskilt nu efter Thyras livmoderinflammation, men det är en hundbur som kan rädda liv vid en olycka. Lenny höll på att ramla baklänges när jag berättade vad en bur kostar. Han tyckte även att det var onödiga pengar, för det är ju inte säkert att det händer något, och undrade var Evelinas vagn ska få plats.

Jag förstår hans tanke, och min tanke har tidigare varit att skaffa grindar. Det har dock inte hänt sedan jag köpte bilen för 2 1/2 år sen. Eller jo, jag köpte grindar som skulle passa min bil men som sedan visade sig vara till en tidigare modell. De står fortfarande och samlar damm i förrådet… Idag åker alltså hundarna lösa i bagaget, och delar ibland plats med Evelinas barnvagn som ligger på högkant och är fastspänd i krokarna i golvet.

Igår mailade jag till MimSafe och ett annat företag som har krocktestade hundburar och ställde lite frågor om deras grindar. Det ena svaret var väldigt kort och tråkigt, så det företaget gick bort direkt. Från MimSafe fick jag däremot ett jättetrevligt, och långt, svar. Jag hade redan börjat fundera åt burhållet, och mina tankar om att grindar bara är en vägg blev besvarade.

Som sagt, en MimSafe Variocage kostar en hel del, men hundarna kommer åka så säkert dom kan. Var Evelinas barnvagn ska få plats är ju egentligen en ganska oviktig fråga i sammanhanget. Chassit kan stå bakom förarsätet, och sittdelen stå i baksätet. Det är inte särskilt ofta vi har med oss barnvagnen heller, utan det brukar bli sulkyn som får följa med. Den är dessutom Evelinas favorit.

Jag ska mäta hundarna en gång till och även mäta i bilen, och sen blir det nog att beställa en MimSafe Variocage.

29 november, 2017 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Hundbursfunderingar”

  1. Elin:

    Ja det är verkligen hutlöst dyrt med hundburar! Jag har precis sökt efter en ny bur till min hund och blev ganska avskräckt. Ska du specialbeställa en bur från MimSafe? Om inte så har jag sett flera Variocage av varierande storlekar till salu på Blocket. Det kan ju vara ett sätt att komma billigare undan.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: