Apporteringsträning!

Susanne var sugen på att träna apportering idag, och även fast jag visste att Thone kanske inte skulle vara helt klar i huvudet så möttes vi upp på ett blött och kallt fält i förmiddags för att träna linjetag.

Thone som annars följer mig som en skugga så fort hon anar att det är träning på gång orkade inte bry sig om att jag tog fram ryggsäcken med dummiesar, tog på mig visselpipan och stod och viftade med kopplet i köket och frågade om hon ville följa med… Hon och Evelina låg och tittade på tv, och Evelina hade Thone som kudde. Det var inte förrän jag tog på Thone kopplet som hon var villig att följa med.

Jag visste som sagt att det skulle kunna gå hur som helst idag, och i värsta fall fick vi vara passivt träningssällskap till Susanne och Freja. Men, när Thone såg vilka vi skulle träffa så blev hon förstås jätteglad!

Samtidigt som hundarna fick träna jaktfot så lade vi ut dummies på tre platser längs två sidor av fältet. Thone skötte sig nog precis som hon skulle gjort även om hon inte var skendräktig, och det var skönt att se att hon verkat lämna skendräktigheten hemma. Hon sprang spikrakt och fint emellanåt, och emellanåt litade hon inte riktigt på mina signaler. Men vi kämpade på och dagens träning blev riktigt bra!

8 november, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: