Thyra är hemma!

171024

Igår när jag gick och lade mig trodde jag att det skulle bli svårt att sova, men jag sov som en stock! Jag visste att det var full volym på mobilen, men det kändes ändå lite nervöst att kolla om jag hade något missat samtal. Det hade jag inte, vilket kändes jätteskönt! Då måste natten gått bra för Thyra.

08.00 ringde de från Jägarvallen och berättade att Thyra mådde oförskämt bra, men att hon var väldigt stressad och undrade om jag kunde komma och hämta henne om en timme. Jag hade inte gått upp än, så jag och Evelina fick sätta lite fart. Medan Evelina åt frukost plockade jag ordning i sovrummet och vardagsrummet, och sen gick vi ut i förrådet och hämtade en sprillans ny Bia Bed att ha i vardagsrummet och nya lakan till bäddarna och till bilen.

Jag kände mig nästan som ett barn på julafton när jag och Evelina väntade på att veterinären skulle komma med Thyra. Jag hörde att Thyra var lite svårstyrd och hon skulle inte gå in i rummet när veterinären öppnade dörren, men så fick hon syn på mig och blev förstås jätteglad! Thyra som normalt inte gör mycket ljud ifrån sig lät nu som en hysterisk schäfer. Mycket stress och glädje på samma gång, och det var knappt att jag och veterinären kunde prata med varandra.

Innan vi åkte hem köpte jag en body till Thyra, så att hon inte behöver ha tratt hela tiden. Så fort vi kom utanför dörren och blev Thyra tyst och lugnade ner sig. När vi kom hem började hon gnälla igen, men när jag visat var jag bäddat åt henne i vardagsrummet och jag och Evelina satte oss och åt frukost i soffan så lugnade hon ner sig.

Hon vilade, sov och tog det lugnt ända tills Lenny kom hem. Evelina som skött sig jättefint började fara omkring, och allt blev väldigt rörigt och störigt för Thyra. Hon började gnälla igen och flåsa, och kände nog även att jag blev lite stressad av hur rörigt allt blev helt plötsligt.

Det fortsatte att vara flåsigt och gnälligt emellanåt under eftermiddagen, så jag ringde och pratade med dom på Jägarvallen och fick hämta några starkare smärtstillande tabletter. De var dock inte helt säkra på att hennes beteende berodde på smärta, utan det kunde bero på att hon varit så stressad.

När Thyra fått en tablett så kändes det som att hon blev lite lugnare och kunde lägga sig och sova ordentligt. Nu börjar det dock bli lite oroligt igen, så vi får se hur det blir inatt. Hon har kissat, bajsat, druckit och ätit med sin vanliga aptit så det känns ju bra iallafall.

24 oktober, 2017 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Thyra är hemma!”

  1. Nettan:

    Lilla Gumman! Nu hoppas vi på snabbt tillfrisknande.

  2. Linda:

    Håller tummarna för att det fortsätter att gå åt rätt håll!

  3. Gunela:

    Imorgon kommer hon att må bra och snart får du se till att dämpa henne. Tar ju ett tag innan allt läkt inuti…. Har ju haft flera pyo på hundar genom åren, alla har hängt 2 dygn, sen vill de att det ska vara som vanligt…

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: