Ny vecka, nya tag

Trots att jag såg fram emot att komma igång med Thones träning igen efter löpet så blev det en trög start. I förra veckan blev det ingen träning alls, men den blev inte heller som planerad då jag fick två extra jobbpass. Igår var jag ledig, men då var det väldigt skönt att göra ingenting alls.

Till idag hade jag dock bestämt mig för att vi skulle sätta igång med träningen igen! När jag kom hem efter jobbet hade Lenny börjat natta Evelina, så jag gav henne en puss och kram och smet sedan ut med Thone, visselpipan, lite godis och en tennisboll. Klockan var vid 19-tiden så det hade redan börjat bli mörkt, men lite närsök och linjetag tänkte jag att vi kunde träna iallafall.

Vi knatade ut på ett ställe med högt gräs, där det fanns några små kullar, lite träd och stora stenar. Medan Thone fick sitta och titta på trampade jag runt i ett område där jag sedan grävde ner tennisbollen. Jag trodde att hon skulle få ligga i och jobba en stund, men det tog inte många sekunder innan hon fått vittring på bollen och kämpade sig ner i det höga gräset för att få tag på den. Jag gömde bollen i samma område två gånger till, och så ökade jag avståndet ett par steg innan jag skickade iväg Thone. Bollen hittades lika lätt både den andra och tredje gången…

Thone fick gå jaktfot medan jag funderade ut en ny plats att gömma bollen på, och den här gången fick hon också titta på medan jag gömde bollen och låtsades gömma bollen. Sedan fick hon gå jaktfot en bit igen innan vi vände upp. Bollen hittades lätt som en plätt igen.

Nu fick Thone skutta omkring lös medan jag försökte hitta något klurigare ställe att gömma bollen på, och den här gången droppade jag den bakom mig när hon var en bit framför mig. Jag trodde att det skulle bli lite svårare, men Thone sprang raka vägen mot bollen och hittade den snabbt när jag började blåsa i pipan.

Vi knatade omkring en stund till, och jag droppade bollen bakom mig igen när Thone inte såg. Den här gången skickade jag henne från ett längre avstånd, och det blev faktiskt fel. Hon skuttade iväg ett par steg men blev osäker på vad hon skulle göra så jag visslade in henne och gjorde om. Jag var nog lite otydlig på det första skicket, så på det andra skickade jag inte iväg henne lika snabbt och berömde henne när hon tittade i rätt riktning. Thone skuttade iväg, och när jag började blåsa i pipan så fick hon faktiskt leta lite innan hon fick vittring på bollen!

När vi gick hemåt igen fick hon gå jaktfot en bra bit innan jag tog på kopplet och hon fick bli ledig igen. Förutom att hon var duktig när vi tränade, så var hon även duktig och kissade på en ny plats i koppel!

25 september, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: