Mera apportering

170927

Jajamän, det blev apporteringsträning för Thone idag med! Jag, Evelina och hundarna åkte ut till Hälla imorse och på eftermiddagen blev det ett träningspass ihop med mamma och Thones kullsyster Olga. Mamma hade tänkt ut en utmanande markeringsövning, som blev riktigt svår för Thone.

Den som kastade stod på ett gärde, och den som skulle apportera stod på andra sidan en djup vass. Hundarna såg alltså bara dummien när den var i luften, och Thone som aldrig sprungit genom en ”vägg” tappade riktningen i vassen och förstod först inte att hon skulle en bra bit ut på gärdet. Dessutom blev det lite dumt när det visade sig vara ett par rådjur i vassen, så att jag fick kalla in Thone igen.

De två första markeringarna fick hon lite hjälp med av mamma, men den tredje fixade hon snyggt själv! Trots att det blev svårt så gav hon ändå inte upp, utan jobbade hela tiden för att försöka hitta dummien.

När vi bytt plats och Olga fått göra samma sak så gjorde vi en lite enklare övning. Kastaren stod framför vassen, och den som skulle apportera lade ut ett linjetag längs gärdeskanten. Sedan placerade man sig någonstans på gärdet och fick en markering längs vasskanten, skickade därefter på linjetaget och fick sedan en till markering.

Den första markeringen fixade Thone lätt som en plätt och linjetaget var inga problem för henne heller. Det blev lite svårare för mig, som märkt upp platsen dåligt och var lite osäker på var jag skulle blåsa. Jag lyckades dock chansa rätt! Den andra markeringen blev tydligen svårare och Thone låg i ett bra tag och letade alldeles i närheten innan hon hittade dummien… och travade in! Hon var så trött, så trött!

Olga som har större erfarenhet av apportering än Thone blev inte lika trött i kroppen, men blev väldigt trött i huvudet av att Evelina var med och ville bjuda på majskrokar och kanelbulle, badade i en vattenpöl, tjoade och grejade. För Thone är ju den röran vardag.

Idag provade jag förresten att låta Thone vara helt lös när vi jobbade, och hon gick skaplig jaktfot och satt stadigt vid min sida vid markeringarna och när jag riktade in henne på linjetaget. Skönt att dom bitarna börjar falla på plats! Jag tycker nog att Thone överhuvudtaget har börjat bli lite mer samlad, och jag hoppas att det beror på träning och mognad och att det inte är någon efter-löp-grej.

Nu ska hon få två dagars vila från apporteringsträningen, och så får vi se om vi kan få med oss husse ut i skogen på lite apporteringsträning på lördag.

170927-2
Thone, LD STARTKLASS RLD N RLD F Höstglädjens Gleam Of Golden Dream
och Olga, J Höstglädjens Glimmer Of My Dream 2 år och 2 månader.

27 september, 2017 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Mera apportering”

  1. Linda:

    Vilka väldigt fina hundar! Jag älskar verkligen Golden hundar, eller som jag och mina barn brukar kalla dem, svansviftarhundar :). De är ju alltid glada och viftar på svansen :).
    Jag skulle tro att det blir en Golden en dag för i det här huset.
    Tack för alla de fina bilderna!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: