Kompispromenad

150919
Thone 10 veckor, 19 september 2015.

Idag hade jag lite halvt om halvt bestämt att jag, Evelina och Thone skulle vara med på något som heter kompispromenad, lite beroende på vad det skulle vara för väder. När jag imorse fick frågan om jag kunde hoppa in och jobba så trodde jag inte att vi skulle hinna med kompispromenaden, men efter att jag hämtat Evelina på förskolan så satte vi lite fart här hemma. Evelina och hundarna fick kvällsmat och jag packade ihop lite grejer som kunde behövas under promenaden.

När vi var på väg till Gamla Linköping, som promenaden skulle utgå ifrån, så var jag beredd på att vi kanske inte skulle hinna fram i tid och få vända hem igen. Men vi hann!

Vad är en kompispromenad då? Jo, det är en promenad arrangerad av Dogsense – hundutbildning. En promenad tillsammans med andra hundägare och hundar, där hundarna får social- och miljöträning. Eftersom att vi möter så många otrevliga hundar här hemma så tänkte jag att det vore jättenyttigt för Thone att få promenera tillsammans med andra hundar under ordnade former.

Idag var det tolv andra hundar i olika åldrar, storlekar och färger, och Thone såg ut som en abborre i början av promenaden… Under första halvan av promenaden gick alla på rad, med lite olika mellanrum beroende på om hundarna fick hälsa eller inte. Jag kände att det ändå var okej för Thone att hälsa och bli hälsad på, så jag bad inte om något extra utrymme.

Thone och hunden som gick bakom oss hälsade lite kort på varandra när de nosade på samma fläckar, och det var inga konstigheter alls. Det var lugnt i ledet så det tog inte lång tid innan Thone började slappna av. I slutet av promenaden gick vi mer som i en stor klunga, och det var liksom inga hundar som brydde sig om varandra.

Det blev en jättetrevlig promenad, och Evelina skötte sig fint i vagnen också. Vid ett tillfälle ville hon få gå själv, men då mutade jag henne med en banan och sen satt hon så snällt i vagnen resten av promenaden. Jag trodde att hon skulle somna, men det var nog väldigt spännande att se alla olika hundar. Hon somnade inte ens i bilen när vi åkte hem, men när vi väl var hemma så tog det inte lång tid innan både hon och Thone slocknade ihop i sängen.

19 september, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: