BEST IN SHOW, igen!

170903

Idag har jag, Lenny, Evelina och Thone varit på Goldendagen, som Goldenklubben Östergötland årligen arrangerar här i Linköping. Det skulle vara flera olika prova-på-aktiviteter och drive-in utställning, och eftersom att det var så nära och vi inte hade något annat planerat så tänkte jag att det kunde vara roligt att åka dit.

Igår fick Thone ett bad, och det skulle bli intressant att se hur hon skulle se ut efter badet. Jag har ju klippt en hel del på henne efter Goldenspecialen… Det såg faktiskt bättre ut än jag trodde, och på halsen var det inget som jag kände att jag behövde snygga till. Tassarna däremot, dom såg inte så vackra ut så dom fick jag putsa på imorse.

Thone tyckte som vanligt att det var jättekul att få åka iväg, så när vi var framme tog vi en fika först och Thone fick en stund på sig att coola ner innan jag gick och anmälde henne till utställningen. Inne i ringen skötte hon sig fint, fick HP och var därmed välkommen att tävla om bästa tik lite senare.

Jag hade inga förväntningar resultatmässigt idag, utan tänkte bara ta det som en trevlig och mysig dag. Tyvärr så var det ju tvunget att börja regna, men då åkte Lenny hem och hämtade utställningstältet medan jag, Evelina och Thone lekte i lekparken som låg precis intill. Evelina var klädd för blött väder, så hon hade jätteroligt och var på gott humör hela dagen.

Dagens domare gillade rörelser, så i tävlan om bästa tik blev det att springa ett par varv medan domaren placerade en hund i taget. Thone sprang glatt varv efter varv, och det blev vi som fick ta emot den röda rosetten! Thone blev bästa tik, så himla roligt!

Efter valparnas BIS-final var det dags att gå in i ringen igen och tävla mot hanen, och domaren hade inte lätt att bestämma sig. Vi fick springa många varv, tillsammans fram och tillbaka och hon bytte plats på oss för att se om hundarnas rörelser ändrades beroende på om de sprang först eller sist. Till slut fick jag och Thone ta emot den röd/vita rosetten tack vare hennes rörelser, och Thone blev alltså BEST IN SHOW!

Vilken toppendag, trots det trista vädret. Det känns ju inte lite häftigt att Thone, tre veckor efter BIS-vinsten på Goldenspecialen, springer till sig en till BIS-vinst! Nu har hon två likadana fina BIS-rosetter.

”Superfeminin tik. Jättevackert huvud och underbar blick.
Korrekt bett. Stark nosrygg. Väldigt bra stomme och storlek.
Bra vinklar runt om. Korrekt pälskvalitet. Stark rygg. Bra kors.
Väl ansatt och buren svans. Mycket lovande.
En tik med mycket tilltalande helhet. Välpresenterad!”

170903-2

3 september, 2017 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “BEST IN SHOW, igen!”

 1. Karin:

  Grattis !!!!

 2. Annika i Lindby:

  Grattis! Så roligt 🙂

 3. Fredrik:

  Hej!

  Mitt namn är Fredrik och jag arbetar tillsammans med Granngården.se. Vi letar ständigt nya samarbetspartners och jag skulle vilja höra mig för om ett samarbete tillsammans med dig. Kontakta gärna mig på fredrik.ekdahl@topvisible.se om du är intresserad. Så berättar jag mer!

  Allt gott!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: