Inte så roligt, men nyttigt

Både igår och idag har jag och Thone varit ute och tränat jaktfot. Igår blev det bara en kort sväng, när Evelina ville ut och åka med sin motorcykel. Idag blev det en promenad med jaktfot i 20 minuter, innan jag tog på kopplet och hon fick gå som hon ville.

Träna jaktfot är väl egentligen inte särskilt roligt, men att Thone sköter sig fint gör det lite roligare. Hon får en hel del godis och rättar sig snabbt när hon hamnar för långt fram. Då upprepar jag kommandot ”Nära!” eller gör en halt och låter henne komma in till sidan. Sedan går vi några steg och så får hon en godis för att hon håller rätt position. Igår ville hon gärna gå fot, men insåg ganska snabbt att det inte var det jag ville att hon skulle göra.

I jaktfoten vill jag att hon går avslappnat vid min sida, med lite luft emellan oss och utan ögonkontakt. Idag gick hon mycket mer avslappnat från början. De här två dagarna har vi bara gått på asfalt och klippt gräsmatta, och det blir ju svårare sen när vi går i skog och mark och över stock och sten. Men att börja gå på plana ytor tror jag inte är så dumt.

Under promenaden nu ikväll fick Thone tre små linjetag, och ett par gånger kastade jag dummien medan vi gick. Vid första kastet for Thone iväg, men sen var hon duktig och höll sig vid min sida. Ibland fick hon hämta den, och ibland plockade jag upp den.

16 augusti, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: