Golden Specialen 2017

170813
Thone, LD STARTKLASS RLD N RLD F Höstglädjens Gleam Of Golden Dream
BEST IN SHOW Golden Specialen 2017!

”Vackert huvud och uttryck. Mycket tilltalande
helhet. 
Utmärkt front och bakställ. Rör sig med
mycket vägvinnande steg.
Välvisad”.

Vilken dag det här blev! Golden Specialen 2017 kommer vi länge att minnas med stor glädje!

Dagen startade 05.30 och en timme senare var jag och Thone på väg mot Norrköping för att möta upp mamma, Bacill och Bodil. Vi var framme vid Kungsbyn, Västerås vid 9.30 och då blev det att ta med Bodil och packningen och göra oss redo för hennes utställningsdebut.

Bodil ställdes i puppy I (4 men ej 5 månader). Jag har inte träffat Bodil sedan Evelina fyllde år och vi har inte utställningstränat något innan, men hon följde så glatt med mig in i ringen och skötte sig jättefint! För dagen var Bodil mest fyra långa ben, men ändå fyra fina ben. Av sju valpar kom hon på en 5:e plats med HP och gick vidare till tävlan om bästa tikvalp. Där blev vi avtackade, men det blev ju bra träning för Bodil att få några minuter till i ringen.

Sedan blev det att hämta Thone och Bacill som satt kvar i bilen. Bedömningen i tikringen hade börjat samtidigt som bedömningen i valp- och hanhundsringen så ganska snart var det Thones tur. Jag hade varit för mesig med Thones trimning, så mamma snyggade till henne på halsen lite först. Thone ställdes i mid limit (CK, men ej cert). Första varvet var hon lite för het, men sen i den enskilda bedömningen kändes det bättre.

Det var sex tikar i klassen, och jag kände att det hade ju varit roligt om vi kunde få en femteplats iallafall. Domaren tackade av en hund bakom oss, och ganska snart hade hon även placerat två stycken så en tredjeplacering skulle vi få iallafall. Det blev ingen tredjeplacering, utan vi fick börja springa om första och andraplaceringen!

Thone vann klassen med HP, och gick därmed vidare till bästa tikklass! Domaren gav alla muntlig kritik och när hon kom fram till Thone var hon i princip mållös. Hon sa att Thone var en jättefin tik och sedan stod hon tyst en lång stund… ”Hon är välkonstruerad och har ett helt fantastiskt rörelsemönster!”. Det enda domaren hade något negativt att säga om var trimningen. Hon tyckte inte att Thone kom till sin fulla rätt idag.

Att Thone vann mid limit kändes helt otroligt! Det var ju ingen dålig konkurrens i klassen.

Jenny, som har Thones morfar Nimbus och bor ett stenkast ifrån Kungsbyn, var på plats och såg när Thone var inne i ringen. När jag berättade om den muntliga kritiken för henne och mamma så undrade hon om vi hade några saxar med oss. Det hade vi förstås, och hon var snäll och klippte lite till på Thone.

Näst på tur var Bacill som ställdes i special veteran (över 10 år). Bacill har inte ställts ut på jättemånga år, och blev så himla glad när hon fick komma ut ur i buren och förstod vad hon skulle få göra. Där har vi en hund som verkligen tycker det är kul med utställningar! De var två stycken i klassen, båda två 11 år. Lilla Bacillen tog hem klassvinsten, och fick även hon HP och gick vidare till bästa tikklass. Domaren ville se både Bacill och den andra tiken ta ett ärevarv, och bad publiken applådera åt de pigga 11-åringarna.

I väntan på bästa tik tog vi en promenad, och Thone gjorde både nummer ett och nummer två. Det kändes väldigt bra att hon fick det gjort!

Inför bästa tikklass hade vi ett litet problem, eftersom att mamma helst inte vill ställa. Jag ville ju förstås ställa Thone själv, så mamma fick leta reda på Jenny och fråga om hon ville ställa Bacill. Det gjorde hon så gärna! I bästa tikklass var det många tikar, iallafall femton stycken, och både Thone och Bacill plockades ut i den första gallringen!

Efter att vi fått springa ett varv till plockades Thone ut igen! Bacill var kvar tills att det var sju hundar kvar i ringen, och tackades sedan av tillsammans med en annan tik. Vi fem som var kvar fick springa ett varv till, och det kändes lite nervöst när vi stod på fel sida av ringen och därmed sprang i omvänd ordning. Tidigare hade vi sprungit efter klass och placering.

Hunden bakom oss vinkades fram som tvåa, och därefter vinkade domaren fram mig och Thone först! Vi fick springa ett varv till och när domaren stoppade oss vid placeringsskyltarna vågade jag inte tro att det var sant, men sen sa hon ”Så här blir det!”. Herregud! Thone vann bästa tikklass och blev bästa tik av 63 anmälda tikar!

Domaren gav muntlig kritik igen, och när hon kom fram till Thone så pekade hon på henne och sa ”Den här är speciell!”. Jag hade svårt att hålla tillbaka glädjetårarna, och mamma satt som en paparazzi utanför ringen och fångade mina fina grimaser.

Vinsten i bästa tikklass innebär att Thone sedan skulle in och tävla i BIS-finalen mot hanen som vunnit bästa hanhundsklass. Det var en hane som tidigare under dagen vunnit Limit (Cert men ej tre cert från officiell utställning, oavsett land). Hoppsan, hejsan! Aja, Thone skulle som sämst bli BIS-2 och dagen hade ju redan överträffat alla förväntningar.

I BIS-finalen dömde båda domarna ihop, och efter att tikdomaren känt igenom hanen och hanhundsdomaren känt igenom Thone så fick vi springa tillsammans. Thone stod först, och jag fortsatte att springa tills domarna sa stopp. De stod och pratade med varandra länge om hundarnas för- och nackdelar, och bestämde sig för ”… att idag är det tiken som vinner!”.

Thone blev BEST IN SHOW på Golden Specialen 2017! Min lilla Thonelutt!

13 augusti, 2017 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Golden Specialen 2017”

 1. Karin:

  Vad var det jag sa!!! Stort GRATTIS till er !!!

 2. Elin:

  Vad kul!! Grattis!!

 3. Anki Ylivainio:

  Stort grattis till BIS vinsten! ??

 4. Annika i Lindby:

  Så häftigt! Grattis!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: