100 kilo lättare

170809
Snygga Thone…

Jag har känt mig lite nere eller något ett tag, och det är mycket som inte har gått min väg. Det har inte varit några stora grejer, men jag har liksom inte blivit förvånad när jag hällt ut läsk i knäet, slagit tån i tröskeln eller när Evelina tömt hundarnas vattenskål på köksgolvet. Jag har haft svårt att somna om kvällarna, eller rättare sagt nätterna, och varit jättetrött på morgnarna.

Men, nu har jag bestämt mig för att det kommer vända. Snart återgår vi till vår normala vardag också, och det ska faktiskt bli skönt. Jag ska nog inte ha för många lediga dagar i sträck utan några som helst planer, för då blir det inte mycket gjort och på kvällen funderar jag för mycket på vad jag kunde gjort under dagen. Men, snart ringer klockan ett par dagar i veckan igen. Även om jag inte har något jobbpass så ska jag ju Evelina till förskolan.

Nu till rubriken. Istället för att vänta till sista veckan av besiktningsperioden så bestämde jag mig i helgen för att det skulle bli gjort den här veckan. Igår var Lenny snäll och dammsög bilen medan jag var ute på långpromenad med Evelina och hundarna, och på eftermiddagen fick den sig en tvätt. På kvällen försökte jag byta ena lampan som nyligen gick sönder, men det lyckades jag förstås inte med…

Idag åkte jag och Evelina och besiktade bilen, med sin trasiga lampa. Med tanke på det oflytet som jag känt att jag haft så räknade jag med en lång lista med fel, så jag blev väldigt förvånad och glatt överraskad när det bara var ett fel utöver lampan. Någon slang hade gått av, men det skulle inte vara så dyrt att få lagat så nu är både reparation och service bokad. När det är gjort kommer det finnas pengar kvar av min semesterersättning, som jag stoppat undan till bilen, så att jag kan köpa en födelsedagspresent till mig själv i efterskott.

Att få besiktningen gjord, istället för att vänta i 16 veckor till, och att den gick bra gjorde att en stor sten lättade från mina axlar. Nu under kvällen hittade jag energi till att gå ut och träna med Thone på tomten en stund efter att Evelina somnat. Runda konen, tasstarget och sitt från ligg i fjärren. Thone har börjat förstå lite mer vad runda konen går ut på, även om hon ibland väljer att runda något annat på tomten.

Fjärren känns som ett långt projekt, men så är jag ju petigare med hennes uppsitt än vad jag var med Thyra och Lhines. Dock känns det som att vi får fler korrekta uppsitt nu när jag talar om när det blir fel och inte bara när det blir rätt. Jag tror även att Thone tänker till mer då än när hon bara får fortsätta tills att det någon gång blir rätt.

Inatt kommer jag nog sova gott, och imorgon ringer klockan och det är dags att jobba igen. Äntligen!

9 augusti, 2017 | 1 kommentar »

1 kommentar till “100 kilo lättare”

  1. Annica:

    Tycker att Thone är så lik Thyra. Jättefin tik!
    Hoppas att det blir bättre för dig så du får sova ordentligt. Sömn är viktigt om man ska orka. Kram till dig!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: