Lite apportering och lite lydnad

Idag blev det att vara hemma för vård av barn, och när jag och Evelina vaknade så var febern långt borta. Hon hade lite undertemp istället, men det har hon haft någon gång förut när hon haft feber och inte ätit ordentligt. Frukosten slank ner som vanligt och hon var mycket piggare än igår, så idag blev det att ta den vanliga långpromenaden med hundarna efter frukosten. Det var så skönt att komma ut och få frisk luft!

Febern har hållit sig borta hela dagen, och jag hoppas den inte kommer tillbaka även om det känns lite konstigt med en så snabb släng av feber. Lite hängigt och gnälligt har det varit under dagen, så det har varit mycket mys i soffan med ett par avsnitt av Evelinas favorit just nu: Pippi Långstrump.

Under morgonpromenaden så fick Thone två små linjetag, för nu ligger det ett par dummies under vagnen och i skötväskan ligger visselpipan. Hon fick gå en liten bit vid sidan innan jag skickade ut henne, och hon gick bra vid sidan och hade inga problem med linjetagen.

Medan Lenny nattade Evelina nu under kvällen så passade jag på att träna lite lydnad med Thone på tomten. Hon fick träna på att runda konen och så började vi med tasstarget som jag kommer använda till rutan. Jag letade faktiskt fram en klicker, som vi inte använt på hur länge som helst. Ärligt talat så kommer jag inte ihåg om vi har tränat med klicker förut…

Iallafall, idag klickade jag istället för att berömma med rösten och det kändes som att det funkade mycket bättre vid konan. Skicken flöt på mycket bättre och Thone sökte upp konen själv när hon ätit upp sin godisbit istället för att komma in till min sida hela tiden.

Tasstargeten började hon förstå ganska snabbt, och jag kunde både flytta mig själv och targeten medan hon letade efter sin godisbit i gräset. Vi kör nog bara ett eller två liknande pass till innan jag plockar fram rutan också.

31 juli, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: