Träning med halva gubbar

170606

Medan Lenny nattade Evelina nu ikväll så smet jag och Thone iväg till brukshundklubben för att träna en stund. Thone fick sitta kvar i bilen medan jag tog med mig träningsgrejerna och ett av hundarnas täcken och ställde ut det på planen. Bakom lådan med saker man kan låna så låg det en stol och tre par ben, som jag tror används när man tränar framåtsändande i brukslydnaden, och dom fick följa med ut på planen också.

Jag värmde upp Thone lite lätt utanför planen och sedan gjorde vi en tävlingsmässig ingång och ett kort fotgående. Dom där halva gubbarna var lite konstiga och hon släppte både fokus och position en stund, men så fort hon var tillbaka så fick hon massor med beröm! Sedan gick vi tillbaka till startpunkten och tränade fotgående runt alla grejer jag placerat ut på planen.

Under pauserna ville Thone gärna ta en lov och kolla in grejerna på planen, men det fick vänta tills jag sa att det var okej. Det var förstås lite svårt att låta bli, eftersom att vi typ aldrig har gjort tävlingsmässiga ingångar på planen förut… Thone har ju alltid varit med från start, och kunnat kolla in saker och ting medan jag plockat fram träningsgrejerna. Shame on me!

Den ena gubben blev lite trött och ramlade halvt omkull när vi gjorde en inkallning intill, och ramlade helt vid apporteringen. Lite konstigt var det och Thone såg lite fundersam ut, men gjorde ändå det hon skulle med glädje. Det kändes faktiskt bra att hon blev lite störd av dagens störningar, det var ju liksom det som var meningen. När vi tränat klart fick hon springa fritt på planen och var med och plockade ner allt. Täcket som  jag hade hängt över bruksstegen kastade jag ner på henne och så kampade vi med det en stund.

6 juni, 2017 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Träning med halva gubbar”

  1. Anette:

    Hej. Kommer du ihåg vart du köpt halvgubben . Mvh Anette

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: