Midsommarafton och midsommardagen

170624-1Tokfian som ville dansa själv runt stången igår.

Midsommarafton firades ute hos mina föräldrar i Hälla. Vi var där strax efter 12-tiden, och då var det dags för sill, fiskbullar i hummersås och potatis. Efter maten packade vi in oss i min bil och åkte till midsommarfirandet i Bottna med hopp om att vi skulle komma lagom till dansen runt stången. Det hade inte varit helt lätt att få fram information om några tider…

… men stången restes precis när vi kom fram! Jag och Evelina tog plats i ringen, men Evelina var lagom road. Hon ville att pappa skulle vara med också, men han stod och höll hundarna så efter en stund bytte vi med varandra. Vi hade nog behövt vara där lite tidigare, för Evelina behöver ofta få en stund på sig innan hon släpper loss.

Några danser blev det iallafall, sedan gick Evelina, Lenny och morfar och köpte lite fika och vann goda kakor på lotteri. Jag och mamma satt i gräset med Thyra, Lhine, Thone och lilla Bodil. När hundarna precis lagt sig ner kom det fram ett par och ville hälsa på hundarna, men vi svarade att vi helst inte ville det då de precis lugnat sig. I samma sekund som vi sa det insåg vi att det var två skådespelare. Vilka det var och vad dom varit med i har vi dock inte kommit på än, och det är jätteirriterande!

När dansen var slut tyckte Evelina att det var jätteroligt att springa omkring och busa, och hon tog några egna varv runt stången. Hon gick även bort och tittade på lekarna, och rullade runt i gräset. Vädret var precis lagom och det var jätteskönt att bara sitta i gräset, och helt plötsligt var allt slut och vi var typ de enda kvar när vi till slut reste på oss och åkte hem.

På kvällen sen kom min lillebror och hans tjej, och då blev det förstås grillat. Vi skulle spelat kubb efteråt, men när vi ätit klart kom regnet så det blev att sitta inne och spela kort istället. Evelina var trött och fick en luftmadrass att lägga sig på, och där lade hon sig duktigt och somnade själv. Hon fick sällskap av Bodil på madrassen, och det såg så sött ut där de låg och sov tillsammans helt utslagna.

170624-2Bodil, Höstglädjens Child In Time.

Idag var Evelina pigg och vaken vid 8-tiden och ville ha sin gröt, så då var det bara att gå upp! Jag hade tänkt att jag, Lenny, Evelina och hundarna skulle ta en promenad och hälsa på kor, hästar och får, men han ville ut och fiska med min pappa. Det blev jag, Evelina, mamma och ett gäng hundar som tog en promenad istället, och så fick Lenny och pappa sticka iväg och fiska när vi kom tillbaka.

Medan dom var iväg tog vi bilarna upp till skogen för att träna apportering och låta hundarna springa lösa i en tom fårhage. Vi hade med oss Evelinas nya sulky och den trodde ingen av oss skulle gå att köra i den höga klövern där vi skulle träna, men då Evelina inte ville gå så fick jag prova ändå och det funkade skapligt bra! Hon satt nöjt i sulkyn och tittade när vi tränade, och somnade efter en stund.

Hundarna fick träna markeringar, där den som kastade stod vid en liten ö med stenar och träd och så kastades dummiesarna ut i klövern. Hundarna fick alltså inga tydliga riktmärken att springa mot… På den första markeringen stod jag och Thone lite närmare än vad mamma hade stått, eftersom att vi inte tränat så mycket apportering, men sen kunde vi backa ut på samma avstånd. Thone var jätteduktig!

Hon fick lite stöd vid en av fyra markeringar, men resten löste hon snabbt själv. Jämfört med Hicka som snart fyller 6 år så kunde man se att Thone inte hade samma erfarenhet. Det var mer spring i Thone och hon letade i ett lite större område, men det blev ändå inte onödigt spring och hon var väldigt fokuserad på sin uppgift. Solen gassade på, så det var en nöjd och väldigt trött hund som fick hoppa in i bilen sen.

Efter träningen och promenaden i fårhagen åkte vi hem och åt mat, och Lenny och pappa kom tillbaka lagom till att vi ätit klart. När dom också fått i sig mat tog de med sig Evelina och åkte och handlade, och då passade jag på att lägga mig på soffan och slöade framför en film. Det tar på krafterna att hålla ordning på Evelina när hon far runt bland 10 hundar, varav en är en galen valp på 11 veckor. Det är ju inte bara att sitta på arslet liksom.

Nu grillas det hamburgare, och när vi mumsat i oss det blir det att avsluta kvällen med en skräckfilm.

170624-3

24 juni, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: