LD Startklass!

170621
LD STARTKLASS RLD N RLD F Höstglädjens Gleam Of Golden Dream.

Nu ikväll har jag och Thone varit på Vadstena BK och tävlat lydnad, och som ni ser så gick det bra och åkte vi hem med titeln LD STARTKLASS!

Kvällens tävling hade jag turen att få efteranmäla till, och det var en stor startklass med 21 ekipage! På lottningen drog jag nummer 18, så det skulle bli en ganska lång väntan. I samband med lottningen fick man lämna in sin apportbock, och det var ett bra upplägg tycker jag. Då skulle inte Thone behöva bekymra sig över att tävlingsledaren stal apportbocken innan vi gick in på planen.

Det skulle vara en paus efter ekipage nummer 10, så Thone fick ligga i sin bur i skuggan och bara vara fram till dess. Jag kände mig rätt lugn före pausen och satt och pratade med en gammal klasskamrat från gymnasiet och tittade på dom som tävlade. Det var många hundar som visade intresse mot bordet som skrivaren satt vid, så jag skulle nog behöva hålla ihop Thone ordentligt.

När det var dags för paus gick jag en promenad med Thone för att hon inte skulle ha för mycket spring i benen, och för att försöka få henne att kissa. Hon var jättenosig och verkade nödig, men det kom förstås inget. Misstänker att det kanske börjar bli dags för löp, för imorse stod hon på kö när Thyra satt och kissade och kissade sedan över hennes fläck.

Jag började värma upp Thone när ekipage nummer 16 gick in på planen, och när ekipaget före oss snart var klara så kampade vi loss en stund. Det var en ganska lång transport in till startpunkten och Thone fick gå fot hela vägen fram, utan koppel. Jag berömde henne med rösten ett par gånger, och det tyckte hon var himla trevligt!

Precis som många andra hundar före oss så tittade Thone nyfiket bort mot bordet och domaren, så när följsamheten började gav jag henne ett lite hårdare kommando än vanligt. Känslan i dagens fotgående var kanon! Thone gick jättefint utan att hamna för långt fram. Ett lite annorlunda upplägg var det idag också, med höger sväng, språng marsch, vänster sväng, halt och sedan helt om halt.

Sedan var det en ganska lång transport fram till inkallningen, och man hade solen i ögonen så det var svårt att se var man skulle gå. Det hade inte varit någon banvandring idag heller, som det varit på de tidigare tävlingarna. Thone sprang i full fart, och förbi mig innan hon satte sig vid min sida. Sättandet under marsch gjorde hon bra med fina transporter, men stod glatt och viftade på svansen vid avslutet. Jag gjorde ett tyst dubbelkommando så att hon satte sig ner.

Apporteringen gjorde hon också jättebra, men hoppade in och satte sig bakom mig. Fjärren var inga konstigheter, och idag satte vi äntligen hoppet utan något konstigt avslut! Jag klappade om Thone ordentligt innan jag kopplade på henne, och hon gav mig ett par glada nyp i armen. Utanför planen lekte vi ordentligt, och i mitt huvud kändes det som att vi hade fått uppflyttning. Jag hade inte sett några poäng, och avdrag för tre avslut visste jag ju att vi hade fått.

På prisutdelningen kändes det väldigt skönt när ekipagen med uppflytt började ropas upp, och vi fick vänta ganska länge innan våra namn ropades upp. En 4:e placering blev det av 21 ekipage, med uppflyttning och 182 poäng! Därmed fick vi vårat tredje uppflytt och titeln LD STARTKLASS!

Följsamhet 10 Bra kontakt och position.
Inkallning 8.5 Lov i avslut.
Sitt under marsch 8.5 Sent sättande avslut.
Apportering 8 Slarvigt avslut, snett bakom.
Fjärrdirigering 10 Bra!
Hopp över hinder 10 Bra!
Helhetsintryck 9 Mycket bra genomfört, trevligt ekipage.

När jag tittade i vårat protokoll kände jag ”WOW!” och trodde knappt mina ögon! En 10:a på följsamheten! Fasen vad roligt att det såg lika bra ut som det kändes! Det är nog den första 10:an jag fått med någon av hundarna.

Imorgon får det nog bli att fira Thones LD STARTKLASS med något gott, och sen ska det bli kul att börja träna på momenten i klass I. Jakten ska vi ju börja ta tag i nu också.

21 juni, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: