Lydnadsdebut!

150726

Idag var det dags för mig och Thone att göra lydnadsdebut! Nervöst var det, för vi har ju inte tränat bland andra hundar eller med kommendering. De senaste dagarna har jag dock försökt intala mig att det skulle gå bra om jag bara gjorde som vi brukar göra här hemma och man dör inte om man inte får uppflyttningspoäng.

Det var en kvällstävling på Linköpings brukshundklubb, och det kändes förstås väldigt skönt att inte ha så långt att åka. Vi var på plats en halvtimme innan samling och Thone fick komma ut en stund och kolla läget. Sedan fick Thone vänta i bilen under lottningen, och banvandringen. Det där med banvandring var ju något helt nytt, men väldigt bra. Tävlingsledaren gick igenom alla olika startpunkter och man fick tid att ställa frågor.

Jag drog startnummer tre, och det kändes väldigt lagom! Thone hann få kolla av läget igen och vi hann värma upp lite lätt. Jag hade nog kunnat värma upp henne lite mer, men sånt är ju svårt att veta när man står där inför sin första start i en ny gren.

I fotgåendet var hon lite okoncentrerad, slängde ner nosen i backen en gång och hamnade långt fram. Inkallningen kändes som en tia, med en snabb och rak ingång utan knuff mot mitt ben. Sättandet var heller inga konstigheter, och jag kom ihåg att fortsätta gå och ta med mig Thone när jag gått runt henne.

Vid apporteringen fick inte Thone till gripandet ordentligt så apportbocken låg jättesnett i munnen, men hon höll den ordentligt och fick med sig den hela vägen in. Efter nedläggandet i fjärren passade Thone på att nosa lite, som flera andra hundar också gjorde. Vet inte vad som luktade så gott. Hopp över hinder gjorde hon fint, men hon glömde sätta ner rumpan vid avslutet. Jag visste inte vad som skulle ge minst avdrag, att hon stod eller att jag gav ett dubbelkommando, så hon fick stå där hon stod.

Som helhet kändes det jättebra! Jag var nervös och lite stel och Thones kändes som en tickande bomb emellanåt men samtidigt väldigt stabil. Hon satt stadigt vid alla moment där jag lämnade henne och lyssnade snabbt utan att överdriva. Några poäng hade jag inte tittat på, men det kändes som att det skulle räcka till uppflyttningspoäng.

Resultatet blev 180 poäng, uppflyttning och en 3:e placering! Tjoho! Duktiga lilla Thone!

Följsamhet 8.5 Något långt fram, släpper, tränger vänster sväng, sitter snett.
Inkallning 10 Bra!
Sitt under marsch 9 Något långt fram framföring.
Apportering 8.5 Tempoväxling.
Fjärrdirigering 9.5 Nosar.
Hopp över hinder 8 Sitter ej vid avslut.
Helhetsintryck 9.5 Pigg och glad hund. Lite okoncentrerad för dagen. Trevligt ekipage!

26 maj, 2017 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Lydnadsdebut!”

 1. Anna med flock:

  Grattis till en fin lydnadsdebut! 🙂

 2. Jeanette, Joy & Vessla:

  Grattis!!! 🙂

 3. Gunn Therese:

  Gratulere! Det var en flott debut!

 4. Annika i Lindby:

  Grattis! Ni är duktiga båda två! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: