Lhine tjuvhund!

Lhine, hon är riktigt ful ibland. En riktig ögontjänare som bara väntar på att man ska vända ryggen till så att hon kan rota bland grejer och stjäla sånt som är ätbart. Hon har aldrig hoppat upp någonstans eller öppnat skåpsluckor, men väskor, kartonger och påsar kan hon bara inte låta bli.

Tidigare har hon bland annat öppnat en påse med 2 kilo mjöl, och den fina degen hon skapat över hela golvet fick jag sitta och skrapa loss med kniv. En 15-kilossäck med hundmat har hon brottat omkull också och inhalerat i sig en massa mat förstås. Då blev det ilfart till djursjukhus där hon fick kräkmedel och ligga kvar över natten.

Innan vi går hemifrån och hundarna ska vara ensamma hemma så plockar vi undan allt som Lhine kan tycka luktar gott samt allt som hon kan tycka är roligt att stoppa ner huvudet i. Hon är liksom en tjuv som bara inte kan låta bli. Om hon stjäl exempelvis en ihopknuten påse med godis när jag är hemma eller om vi är och tränar så kommer hon med glatt viftande svans och lämnar sitt byte och är så stolt över sig själv! ”Titta matte! Den här hittade jag i din väska/någon annans väska!”.

Imorse gjorde hon en sån där dålig stöld igen. När jag klev ut i köket efter att suttit i vardagsrummet och ätit frukost så låg Lhine på golvet med en färskfodersförpackning! Den igenstängda soppåsen, som dumt nog hängde på handtaget till sopskåpet, hade Lhine alltså lyckats fiska upp förpackningen ifrån. Jag vet inte hur. För soppåsen var lika igenstängd som tidigare, och förpackningarna låg nedtrycka rätt långt ner.

Hon låg där iallafall, jättenöjd, och slickade rent förpackningen. Men, hon hade även strimlat ändarna och de två metallnitarna som sitter längst ut fattades! Jävla hund. Jävla tjuv. Jag tror inte att hon hade tänkt äta varken plast eller nitar, men eftersom att hon är som en dammsugare åkte det nog ner av bara farten när hon höll på med sitt strimlande.

Jag kollade lite snabbt hur nitarna såg ut på färskfoderkorvarna i frysen och de såg väl ihopklämda ut. Det kändes inte som att de skulle kunna göra någon skada i mage och tarm, så förhoppningsvis kommer de ut den naturliga vägen. Vi får förstås hålla lite extra koll på Lhine, men än så länge är allt som vanligt.

8 april, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: