Inomhuspill

Usch, vad trött och less jag blir på vädret! Idag har det regnat, haglat, blåst och varit svinkallt. Därmed hade jag ingen lust alls att gå ut och träna, så det fick bli lite träning med Thone i köket istället. Jag lade ut hallmattan på köksgolvet och så pillade vi lite med fjärrdirigeringen.

Sitt -> ligg är hon jätteduktig på, och slänger sig snabbt i backen. Skiftena där stå är inblandat jobbar vi med jättelångsamt, och med låsta baktassar. Belönar ofta att hon tänker rätt och bara flyttar vikten åt rätt håll. Jag vill inte ha någon fart i de rörelserna förrän dom verkligen sitter ordentligt.

Men, så har vi ligg -> sitt som inte borde vara så svårt tycker jag. Kan tillägga att jag tycker att fjärren är ett roligt moment att pilla med, men just det skiftet blir jag inte riktigt klok på när det gäller Thone. Jag vill att hon ska sätta sig upp utan att trampa med tassarna, så från ligg har hon fått kasta sig upp och plocka en godis ur min hand som jag haft över hennes huvud.

Hon är liksom med på vad hon ska göra, men det blir inte rätt. Samtidigt som hon kastar sig upp så säckar bakdelen ihop och hon hamnar sittande på rumpan. Så där som valpar sitter. Istället för att bakbenen är under henne, så sticker dom ut lite åt sidorna…

Nu när jag sitter här funderar jag på om det kanske blir bättre om vi tränar just det skiftet med boll ett tag. Att jag är snabb och kastar en boll över huvudet på henne precis när hon satt sig upp. Det borde ändra henne tanke lite så att hon inte hamnar på rumpan.

25 april, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: