Träna, träna, träna

Tre glada hundar har fått ordentlig träning idag igen! Det var träff med barnvagnsmaffian imorse, men Evelina var på förskolan så jag var där utan barnvagn. Thone skötte sig bra idag med, även om koncentrationen försvann iväg emellanåt. Flygande leksaker och andra hundar som får kampa är svårt att låta bli att titta på. Men, jag är ändå nöjd så länge hon bara tittar. Om jag flyttade på mig hängde hon med snabbt, och höll hon fokus en liten stund så fick hon massor med belöning.

Vi började med ett pass stadga idag med och sen blev det fotgående och apportering. Det är lite klurigt att få till den där startklassapporteringen. Idag blev det jätteslarviga gripanden där Thone antingen inte hann få med sig den eller sprang över den och greppade från fel håll. Jag ska prova och se om det går lättare om apportbocken ligger närmare henne, och sedan utöka avståndet mellan henne och apportbocken.

Sen behöver vi slipa en hel del på ingångarna med apportbocken, och där får jag nog ta hjälp av en tasstarget så hon får ett tydligare mål att sikta på. Det blev en del tugg idag när hon saktade av för att göra ingången, och det vill jag verkligen inte ha.

Thyra och Lhine fick köra igenom sina program igen, och det känns redan som att Lhine har bra koll på de nya övergångarna. Jag mumlade fel kommandon, men Lhine gjorde ändå rätt. Jag hade tänkt att jag skulle torrgått Lhines program, men det glömde jag bort helt och hållet. Det var med mig i tankarna när vi promenerade bort till planen vi skulle träna på… Aja, jag får ta det imorgon. Torrgå och fundera på var mina armar ska vara.

14 mars, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: