Äntligen ett riktigt träningspass!

Inatt vaknade Evelina vid 1-tiden och var helt hysterisk. Hon skulle upp och leka och det gick liksom inte att lugna henne. Jag fick lägga mig på golvet bredvid hennes säng, och till slut lade hon sig också. Dock låg hon vaken länge, så länge att jag somnade där på golvet och inte vaknade förrän klockan ringde 07.00. Då sov hon gått, men låg och snyftade i sömnen, så vi struntade i förskolan idag och sov en stund till istället.

På morgonpromenaden med hundarna hade jag med en apportbock och en påse torrfoder, och tänkte att vi skulle träna någonstans medan Evelina fick sitta och titta på film på min mobil. Efter det var tanken att Evelina skulle få en frukt när vi kom hem igen och sedan skulle vi gå och lägga oss igen båda två. Men, vi hann inte långt på promenaden innan hon sov som en stock!

En väldigt lycklig Thonelutt fick sig ett ordentligt träningspass, i solen! Först blev det fritt följ, och trots att Thone var i gasen kändes det riktigt fint! Jag koncentrerade mig på att belöna positionen, så vi gick korta sträckor med svängar och halter åt alla håll. Sen tränade vi på startklass-apporteringen, som inte är lika lätt som man kanske kan tro.

Thone både sprang över apportbocken och plockade upp den från fel håll och sprang över den helt och gjorde en slät inkallning istället. Jag vill att hon plockar upp apportbocken framifrån, så när hon tog den från fel håll så fick hon ingen belöning. När hon väl tog den från rätt håll belönade jag direkt, och då gjorde hon rätt flera gånger på rad. Hon kunde haft bättre tempo in, men det får vi ta tag i sen när hon greppar rätt oftare.

Solen försvann medan vi tränade och istället blev det kallt och började regna, så när vi tränat klart fick Thyra och Lhine nöja sig med att få springa lösa en stund. Thyra hon for som en tok, medan Lhine strosade runt och åt harpluttar. Alla har vi våra egna intressen…

16 februari, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: