Årets första utomhusträning

Efter att jobbat torsdag-tisdag kändes det faktiskt lite skönt att vara ledig idag, men allra gladast över det var nog hundarna. När jag skjutsat Evelina till förskolan så tog vi en långpromenad, och det var så skönt att inte behöva ha koll på klockan. Jag hade ju ingen tid att passa förrän Evelina skulle hämtas igen.

När vi kom in igen åt jag och Lenny en lång frukost framför en film, och sen gick jag ut och tränade lydnad en stund med Thone trots ruggigt och äckligt väder. Det blev fritt följ, apportering och fjärrdirigering, och jag blev väldigt förvånad över hur bra det fria följet kändes! Vi har ju visserligen pillat en hel del med positionen inomhus, men jag hade ändå räknat med att jag skulle behöva påminna henne om vad ett fritt följ är.

Startklassapporteringen har vi inte kommit så långt med, och just nu vet jag inte riktigt hur vi ska få ihop det. Att plocka upp apportbocken tycker Thone är kul, men ibland glömmer hon både den och var hon ska. Ingångarna är inte så fina heller. Jag får fundera lite på det…

Fjärrdirigeringen får jag också fundera lite på… Sitt -> ligg som det är i startklassen funkar fint, men åt andra hållet så går det inte lika bra. Thone tar i så hela hon lyfter i uppsittet. Bra tempo men ingen fin teknik alls. Hur som helst så var det riktigt roligt att köra ett ordentligt pass ute igen. Planen är att göra om det imorgon igen.

25 januari, 2017 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: