Tjoho! Vi har fått snö!

Igår eftermiddag blev det en rejäl överraskning när jag tittade ut genom fönstren på jobbet och det vräkte ner stora snöflingor. Inne i stan blev det mest blask av snön, men hemma var det vitt och fint. Jag höll tummarna för att snön skulle få ligga, och att gångbanorna inte skulle plogas, saltas och grusas så att Evelina kunde få åka pulka efter Lhine eller Thone idag.

De större gång- och cykelbanorna blev förstås plogade under natten, men precis utanför oss hade inget blivit gjort när jag och Evelina gick upp så jag gissade och hoppades att det skulle vara vitt på alla mindre gångbanor. När Lenny äntligen gick upp så klädde vi på oss allihopa och jag plockade fram en dragsele och Evelinas pulka.

Thone som ändå inte rastar sig i början av promenaderna skulle få börja dra, och Lenny var helt övertygad om att det aldrig skulle gå. Men det gick, och hon var riktigt duktig. Bara hon fick lite stöd i början innan pulka fick lite fart så gick det som på räls sen. Evelina tyckte det var jättekul och satt och tjoade i pulkan.

På vägen hem sen fick Lhine dra pulkan istället, och jösses… Hon skulle springa med pulkan! Jag fick hålla henne i kort koppel, hålla emot och jogga lite lätt med henne. Den sista biten innan vi var hemma igen så saktade hon ner och kunde få gå på långt koppel.

Under eftermiddagen tog jag med mig Thone och kameran på promenad för att ta några härliga bilder i snön. Det var ju tyvärr lättare sagt än gjort. Bilderna blev inget vidare alls, usch, men jag bjuder på några med en väldigt glad Thone iallafall. Förutom att det blev skräp av bilderna så lyckades Thone slarva bort kongen någonstans i snön också. Vi kanske skulle stannat inne istället, så hade jag inte behövt sitta här och känna mig deprimerad över dåliga bilder och borttappad kong.

2 december, 2016 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Tjoho! Vi har fått snö!”

  1. Annika i Lindby:

    Bilder på en lycklig hund är aldrig en dålig bild! Kongen dyker upp ska du se 🙂

  2. Karin:

    En fullträff, den översta bilden !!!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: