Inte riktigt som det var tänkt

Vaknade vid 6-tiden av att Evelina var ledsen, och sedan blev hon tyst och lät konstigt. Kastade mig upp ur sängen och tog upp Evelina som var blöt och slemmig. Lenny vaknade när jag for upp och undrade vad det var som hände. Jag svarade att jag trodde att Evelina hade spytt, fast hon luktade inte spya så hon hade kanske dreglat eller snorat. Kudden var lite blöt, så jag vände på den och lade ner Evelina igen. Hon verkade nöjd, men låg bara där och var tyst. Hon som låter mest hela tiden och brukar busa runt i sin säng när hon är vaken.

Något kändes inte rätt så jag tog med henne till våran säng och lade henne mellan oss. Där låg hon också tyst, men hon var kanske trött fortfarande och tänkte somna om? Det tog dock inte många minuter innan hon satte sig upp och spydde. Jag tänkte ”Fan! Fan! Fan” och ”Nej! Nej! Nej!”. Inte magsjuka! Inte vinterkräksjuka!

Lenny gick upp och hämtade handdukar som vi kunde torka av Evelina med och lägga i sängen, och sedan flydde han in i vardagsrummet. Där låg jag med Evelina och fick inte somna om, eftersom att hon i normalt tillstånd far omkring både när hon är vaken och när hon sover. Fast att somna om var ju inget jag funderade över heller. Vi låg och tittade på film på min mobil, och förutom att Evelina spydde två gånger till så var det väldigt mysigt att ha henne liggande på armen. Hon har liksom aldrig tid att vara still annars.

Vid 8-tiden började hon piggna till, så då gick vi upp och hon fick ett begränsat antal leksaker att leka med. Ifall att hon skulle spy något mer fick hon ha sånt som skulle vara lätt att diska eller tvätta. Tack och lov blev det inte värre, och hon ville ha vatten, gröt, macka och fick behålla allt.

Lite trött och varm har hon varit, men verkar ändå må bra så jag hoppas hon är pigg och frisk imorgon igen. Jag hoppas även att jag och Lenny slipper bli magsjuka. Med undantag för Evelina så får jag panik av människor som spyr och när det gäller mig själv så får jag dödsångest… Nej, usch. Imorgon är vi alla friska och Evelina ska få vara ute i sin nya jacka och sina nya överdragsbyxor.

27 december, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: