En mycket lycklig Thyra


En bild från Thyras 12-årsdag.

Måndag, tisdag, onsdag fick jag hoppa in extra på jobbet p.g.a sjukdom, så idag var det riktigt skönt att vara ledig. Efter att jag skjutsat Evelina till förskolan tog jag och hundarna en långpromenad och innan det var dags att hämta hem henne igen så gick jag ut på tomten och tränade en stund med hundarna.

Thyra och Lhine har inte fått träna på länge, och jag har funderat på om tävlingen som var här i Linköping i höstas kanske var den sista för Thyra. Dagens träningspass kände jag fick bli ett litet avgörande, beroende på vad Thyra skulle tycka och göra. Jag var beredd på att hon kanske inte skulle vilja vara med eller inte vilja göra vissa rörelser som jag bad henne om, och isånnafall skulle tävlingskarriären officiellt vara över och träningen bara vara en rolig aktivering.

Gissa min förvåning när hela Thyra sken upp när hon förstod att det var träning på gång! Hon körde fullt ös och jag märkte inte av att hon hade några problem med någonting, förutom att hitta godisarna när jag slängde iväg dom för fort. Pensionär vill hon uppenbarligen inte bli än, utan det blir för mig att fundera ut hur jag kan förenkla vårat program så att vi slipper missförstånden som kan uppstå om hon inte hör mig på tävlingsplanen.

Lhine har några cert kvar tills hon får den inofficiella titeln Stormästare, och när jag ändå tävlar med Lhine kan ju Thyra få hänga med. En del kommer väl inte tycka att jag är klok som tänker fortsätta tävla med Thyra, men det är väl klart att hon ska få träna och tävla när hon tycker det är så roligt fortfarande! Dock får jag som sagt anpassa programmet efter Thyras hörsel och vad hennes kropp orkar med. Hon får ju inte skada sig…

8 december, 2016 | 1 kommentar »

1 kommentar till “En mycket lycklig Thyra”

  1. Åsa o toktassarna:

    Jag tycker det låter utmärkt att Thyra får fortsätta så länge hon vill det! Härligt med en sport som går att anpassa även på tävling, agility är ju lite krångligare.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: