Det blir inget SM för oss

Igår kväll skickade jag ett mail till SHFK och meddelande att varken Thyra eller Lhine kommer anmälas till SM. Egentligen bestämde jag mig för det för länge sen, men behövde tid att få smälta det. Lite tråkigt känns det förstås, men det är nog två reserver som är väldigt glada nu över att de kommer få delta istället för oss.

Redan innan det stod klart att både Thyra och Lhine hade kvalat till SM var jag ju lite tveksam på om vi skulle åka, och när jag pratade med mamma om det så höll hon med mig. För det första så skulle det bli väldigt dyrt, och här har vi inte så gott om pengar. 500:-/hund i anmälningsavgift, sedan bensinpengar och så några tusenlappar för hotell eller vandrarhem.

Som jag tidigare nämnt går årets SM på My Dog i januari, den ena grenen på fredagen och den andra grenen på söndagen. Visst, jag skulle väl kunna sitta och åka ner och upp samma dag – men jag tyckte inte att det kändes värt det. Gå upp mitt i natten, inte veta vad man möts av för väder och väglag och ha en tid att passa…

Sedan funderade jag över själva tävlingen. I år kommer det kanske vara annorlunda, men de tidigare åren som jag tävlat med Thyra och Lhine på My Dog så har det till exempel inte funnits något plats att värma upp på. Thyra kommer inte kunna höra mig inne på planen, för på stora tävlingar ska det vara högt ljud. Hur snällt är det mot henne då? Hon som blir stressad när hon vet att det blir fel.

Lhine är inte helt bekväm med golvet inne på My Dog. Det är lösa luckor överallt och ett blankt golv som lamporna speglar sig i, och hon tror att varenda ljusskiftning i golvet är luckor. Inne på planen går det inte att undvika luckorna, och de både känns och låter under fötterna. Visst, hon har tävlat där förut och det har gått bra, men hon slipper gärna de där luckorna om hon får välja.

Det här låter väl kanske lite dumt, men när man redan har tävlat på ett antal SM och dessutom tagit-SM guld så känns det inte lika viktigt att tävla på SM längre. Ett SM är faktiskt inte hela världen. Vi lyckades kvala i år igen och det är jag jätteglad över, men i år tycker jag inte att det är värt att åka.

30 november, 2016 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Det blir inget SM för oss”

  1. Sofia:

    Jag tycker det låter som ett sunt beslut av dig.
    Att det är dyrt att tävla är en sak. Men att du även välja att inte delta för hundarna skull ger jag dig stor eloge för.

    Tyvärr ser jag allt för ofta att tävlingar är viktigare än hundarnas välbefinnande.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: