Höstglädjens apporteringshelg, dag 2


Fart och apporteringslust finns det mycket av i Thone…

Hela den här helgen har jag och Thone varit på apporteringsträning för AnneCharlotte Bengtsson tillsammans med ett gäng andra Höstglädjare. Det har varit en väldigt rolig och lärorik helg, men även helt förkastlig för Thone som AC själv sa idag när vi avslutade helgen med en pratstund.

Att Thone tycker om apportering finns det ingen tvekan om, och med tanke på hennes kunskapsnivå så har hon varit jätteduktig! Alla hundar har blivit utmanade, och AC skrattade gott åt oss när hon lyckades störa ut hundarna. Flera gånger under helgen upprepade hon att det var träning och inte en tävling om vem som var bäst, och alla hundar var olydiga under helgen. Till och med stadiga Vittra.

Igår blev det många markeringsövningar, men även några dirigeringsövningar. Idag började vi med markeringar på vatten, och sedan blev det närsöks- och dirigeringsövningar. Utöver det har vi fått jobba jättemycket med stadga och fotgående. Använde man koppel var man en fuskare, och om hunden knallade eller drog på någon annans kommando så var man inte tillräckligt tydlig mot sin hund.

Som ni kanske förstår har även vi förare fått jobba mycket! Det har inte bara varit att skicka ut hunden och ta emot den. Vid de flesta övningarna jobbade vi två och två, så när en hund fick apportera så fick den andra jobba på stadgan. Thone hade helst velat hämta in alla apporter under helgen, men det var hon inte ensam om, så ibland höll hon på att få sällskap ut och ibland tänkte hon göra den andra hunden sällskap ut.

Förutom de tips och råd som vi alla fick så fick jag några extra tips gällande Thone. Hon är en hund som inte ska få gå direkt på en apport för ofta, utan jag måste jobba på hennes förväntan som nu är alldeles för hög. Det var därför AC sa att den här helgen egentligen var helt förkastlig för Thone.

Jag vill ju förstås starta på jaktprov med Thone, så höstens och vinterns projekt får bli att träna på jaktlydnaden och att sänka hennes förväntan något. Det kommer bland annat bli träning vid vatten och promenader med jaktfot.

2 oktober, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: