Debut i fortsättningsklass


”Mycket bra jobbat matte, med sånt krutpaket. Härlig kontakt och samarbete… Snygg sitt-stå!”

Man brukar inte behöva åka så långt för att tävla lydnad och rallylydnad, iallafall inte när man bor i Östergötland, och det är två grenar där jag själv satt en gräns på restiden till en timme ungefär. Längre vill jag inte sitta och åka, men idag åkte jag och Thone ända till Frövi för att tävla rallylydnad och debutera i fortsättningsklass.

Det blev ingen rolig tävling för min del, och det berodde inte på arrangören eller resultatet utan på mitt huvud. På vägen upp började jag få huvudvärk, en hemsk huvudvärk, som satt i tills vi kom hem igen och inte blev bättre förrän jag sovit ett par timmar. Jag trodde att det skulle släppa efter att vi gjort våran start, men det blev snarare värre och jag visste inte hur jag skulle orka åka hem igen. Varken läsk eller godis hjälpte, men den sista halvan hade jag mamma i telefonen och det gjorde det lite lättare.

När vi kom hem hälsade jag lite kort på resten av familjen innan jag kröp ner i sängen, och efter en stund kom Lenny in med en tallrik mat som jag pillade i mig och när jag somnat tog Thone hand om disken… Nu känns det mycket, mycket bättre och förhoppningsvis är huvudvärken borta imorgon så att jag kan åka och jobba.

Hur gick vår debut i fortsättningsklass då? Jag och Thone var på plats två timmar innan beräknad samling för grupp 2, där vi skulle starta först. Den första banvandringen ville jag hinna se och även några ekipage, och sen behövde ju Thone få känna av miljön och få god tid på sig att kissa. Det var dock inte förrän efter vår banvandring, när vi skulle värma upp, som hon kom på att det kunde vara bra att kissa!

Jag tyckte att banan kändes bra under banvandringen. Gott om plats mellan skyltarna och inga direkta fällor där man kunde gå vilse. När jag plockade ut Thone ur buren, där hon bara legat under banvandringen så var hon helt övertänd! Vi hade några minuter på oss innan vi skulle in på banan, och jag trodde att jag skulle hinna samla ihop henne. Hon passade som sagt på att kissa då, och sedan värmde vi upp med fotgående.

När vi blev inropade kändes det bra, men precis när jag stoppat undan kopplet så var det något vid sidan av planen som fångade hennes uppmärksamhet. Nu i efterhand så borde vi gått ett litet varv på stället och samlat ihop oss igen, men vi tog ett steg fram och gjorde en halt och klev sedan in på banan. Thone var som en tickande bomb genom hela banan, även om det blev bättre och bättre ju längre vi gick.

Vi drog på oss en hel del fel, och jag gjorde något förarfel vid sidosteg åt höger. Kan tänka mig att jag gick mer åt sidan som i lydnad än diagonalt framåt. När vi skulle svänga ett helt varv åt höger så fick Thone ett litet överslag och läste på skyltarna som stod där. Där försvann 9 poäng till… Sen flöt det på lite bättre, även om Thone fladdrade både lite hit och dit.

Jag var lite nervös för hur det skulle gå vid hopphindret, men Thone sökte hindret själv och väntade in mig på andra sidan. Vid nästa skylt som var sitt-ligg-sitt så gjorde Thone något tjusigt skutt upp i luften innan hon small i backen och så ska inte momentet se ut så där försvann 10 poäng. Ett litet poäng till försvann sen vid 270 grader vänster när Thones rumpa inte hängde med riktigt.

Det var verkligen en spännande debut, och till nästa tävling måste vi ha en bättre uppvärmning. Vi kanske även ska vara lite ordentligare och träna på hela banor emellanåt, och ställa upp skyltar istället för att bara vandra runt och göra några moment på en tom gräsplan.

På grund av huvudvärken var jag otrevlig och packade ihop våra grejer direkt när vi var klara och gick in till sekretariatet och bad om att få vårat protokoll så att vi kunde åka hem. Jag hade ingen aning om hur det hade gått, så jag blev väldigt glad när jag såg att poängen räckte till ett godkänt resultat! 77 poäng fick vi kvar, och godkänt är ju godkänt. Poängen spelar ju egentligen ingen roll, om man inte vill ha full pott och kunna gå vidare direkt till nästa klass.

16 oktober, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: