Kors i taket, apporteringsträning!

Medan Evelina var på förskolan idag så passade jag och hundarna på att åka ut till hundungdom, och jag gjorde mig dessutom besväret att leta reda på mina slalompinnar för att kunna träna fyrkanten med Thone ute på åkern. Det var jättevarmt och kvavt, så Thyra och Lhine fick bara köra igenom sina program till musik en gång.

Thone fick som sagt träna fyrkanten, med ungefär 50 steg mellan varje pinne. Eftersom vi inte tränat på fyrkanten tidigare så förstod inte Thone nånting när vi gjorde det första skicket, så då fick vi gå tillbaka till pinne nummer 1 och där fick hon sitta och titta på dummien en stund. Sen när vi vände upp vid pinne nummer 2 syntes det på henne att hon hade dummien i minnet.

Vi fortsatte varvet runt och halvvägs tillbaka, och Thone tyckte det var jättekul! Det kommer nog inte ta lång tid innan hon förstår vad fyrkanten går ut på och kan skickas kors och tvärs med flera dummies utlagda. Idag använde vi bara en och hon fick följa med och träna jaktfot mellan pinnarna när dummien lades ut.

14 september, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: