Hemmaträning

Gårdagen avslutades för sent och den här dagen började för tidigt så nu under kvällen hade jag egentligen ingen lust att gå ut och träna med hundarna, men utan träning kommer man ingenstans så på något sätt lyckades jag hitta lite kraft att ta mig ut på tomten iallafall. Dessutom hinns det nog inte med någon träning imorgon, så det kändes som ett måste att träna lite idag.

Det blev bra träning med alla tre, och Thyra är väldigt behaglig att träna med nu när hon löper. Hon har nog löp ända upp i hjärnan, men det gör inget för då har hon inte tid att komma på egna saker när vi tränar. Det är ett par gånger sedan hon började löpa som jag funderat på om hon inte är helt hundra, men så kommer jag på att hon löper. Hon är lite för duktig på att städa efter sig.

Thone som inte fick träna först idag, vilket hon alltid brukar få göra, flög ut genom dörren när det var hennes dörr och snodde åt sig en av störningarna jag lagt ut på gräsmattan. Då fick hon gå in igen och så gjorde vi om, och hon fick sitta kvar innanför dörren i väntan på att jag skulle kalla in henne till sidan. Sedan fick hon sitta kvar medan jag gick och stängde dörren.

Jag har förresten bestämt mig för att strunta i lydnaden, i år. Hon är ung, och även om hon är väldigt duktig så är hon samtidigt ganska omogen. Istället ska vi försöka komma igång med lite apporteringsträning och träna för start i rallylydnadens fortsättningsklass. Tyvärr så missar jag de tävlingarna som ligger i närheten, men då får vi träna ordentligt så att det är värt att åka lite längre istället.

Lhine fick väldigt enkel träning, hitta och äta godis i olika positioner. Det tyckte hon förstås var väldigt roligt eftersom att vi gjorde det lagom till att klockan slog kvällsmat. En hungrig Lhine är en lättmotiverad Lhine! Dock går det inte att lura henne, och träna upp kvällsmaten för hon måste få mat i skålen också för annars svälter stackaren ihjäl… och tjatar ihjäl mig och Lenny.

12 september, 2016 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Hemmaträning”

  1. Åsa o toktassarna:

    Ja, det måste vara mat i skålen med! Annars räknas det inte som mat!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: