Från mysig promenad till katastrofläge


Thone simmar hellre än bra…

Inget jobb idag och ingen förskola för Evelina, så jag hade bestämt att vi skulle ha en mysdag. Efter frukost och promenad med hundarna så att Thyra och Lhine fick rasta av sig så åkte jag, Evelina och Thone ner till stan för att gå en promenad längs Stångån.

Innan vi gick ner till ån så gick vi upp till en liten tobaksaffär för att köpa en stock snus till Lenny, och eftersom det inte satt någon hundförbudsskylt på dörren och det inte säljs något annat än snus och cigaretter där så fick Thone följa med in. Där är jättelitet och trångt där, så Thone hoppade upp på hyllan vid fönstret och tyckte inte att det var några konstigheter alls…

Promenaden längs Stångån var jättetrevlig och mysig. Thone skötte sig fint och Evelina satt och bubblade i vagnen. Vi stannade till på ett ställe där Thone fick chansen att bada, och först sprang hon bara i kanten men sen tog hon sig ut på djupare vatten och jösses vad dåligt hon simmar! Det är rumpan ner och framtassarna upp, så hon plaskar mer än vad hon tar sig framåt.

När jag tyckte att Thone badat klart och vi skulle fortsätta gå så upptäckte jag att Ida var borta! Ida är Evelinas snuttefilt som hon fick av gammelmoster innan hon var född, och en av dom viktigaste sakerna i hennes liv. Vi var vid slussarna, så det vara bara att gå tillbaka mot stan för att se om vi kunde hitta Ida någonstans. Tre gånger gick vi samma sträcka fram och tillbaka, utan att hitta Ida. Under tiden hann förstås Evelina bli trött och sakna sin snuttefilt, och grät och grät.

Det var bara att inse att Ida inte låg kvar någonstans längs Stångån. Under promenaden mötte vi en bil som bytte säckar i soptunnorna, så förmodligen hade hon blivit upplockad av den. Som tur är har vi en till Ida, men innan vi åkte hem så gick vi förbi mitt jobb för att köpa en ny snuttefilt. På vägen dit hann stackars Evelina gråta sig till sömns… På jobbet stod jag och valde mellan en rosa kattsnuttefilt och en Diddisnuttefilt. Det fick bli en Diddi, och när jag väckte Evelina för att se om den dög så tog hon den direkt och verkade nöjd.

Nu gäller det bara att få den nya snuttefilten lika sliten och smutsig som hennes andra Ida så att den funkar som tröst och när hon är trött…


Stångåmonstret.

2 september, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: