Tre korta och bra träningspass

I förra veckan påbörjades inskolningen för Evelina på förskolan, och igår morse fick jag lämna Evelina och gå hem igen. Det kändes jättekonstigt att vara hemma utan henne! Det blev att ta en morgonpromenad med hundarna, och jag hann knappt börja fundera på vad vi skulle hitta på innan Evelina skulle hämtas igen innan jag blev inringd till jobbet.

Idag hade jag en plan, och tänkte att jag och hundarna skulle åka förbi City Gross och köpa träningsgodis för att sedan åka ut till Linköpings hundungdom för att träna. Thone behöver ju träna på hopp över hinder. På vägen hem från förskolan kom ett sms med frågan om jag kunde hoppa in och jobba idag med, och det kunde jag ju.

När jag kom hem blev det att sätta lite fart, och jag rafsade ihop lite torrfoder i en påse och så åkte vi ut till hundungdom för några minuters träning. Thone fick börja, och vi började förstås med att nosa på hopp över hinder. Jag höll i hennes sele, kastade över kongen och släppte inte selen förrän hon tänkte ta vägen över hindret istället för runt det. Efter ett par repetitioner så kändes det som att hon förstod vad det var hon skulle göra. Då satte jag henne på ena sidan, klev över hindret, ställde mig på andra sidan och kallade in. Thone valde rätt väg direkt!

Vi tränade även lite fotgående, och gick korta sträckor med belöning för halter och svängar. Det kändes som att hon gick jättefint! Det blev även ett ställande och läggande under gång, som funkade bra förutom att jag fick ge ett dubbelkommando på läggandet. Vi gjorde sedan om, och hon gjorde rätt. En inkallning blev det också, och där måste vi träna på ingångarna för nu springer hon rakt förbi och vänder bakom mig…

Lhine fick köra igenom sitt HTM-program med ett par belöningar, och hon tyckte det var jättekul! Nu har hon kanske släppt tankarna på det förra programmet och insett att jag har skrotat det. Det blev en genomkörare av Thyras FS-program också, och hon ramlade omkull igår när hon åt kvällsmat så jag var beredd på att hon kanske inte skulle vilja eller inte kunna göra vissa delar av programmet. Jag märkte dock inget konstigt, så hon stod kanske lite tokigt igår så att hon tappade balansen.

Efter en halvtimme var vi på väg hem igen, och även om hundarna bara fick ett varsitt kort träningspass så kändes det som att det blev väldigt bra.

23 augusti, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: