Ordentlig träning ute på LHU


Jobbigt läge när kongen fastnat på hinderstödet.

Utöver de dagar jag arbetar så går Evelina 15 timmar på förskolan, och idag passade jag på att åka och storhandla när jag lämnat Evelina och därefter åkte jag och hundarna ut till LHU och tränade. Igår kändes det jättekonstigt att vara barnfri och jag fick inget vettigt gjort, men idag hade jag bestämt mig för att ta tillvara på tiden lite bättre.

Med Thone blev det lydnadsträning, men även lite rallylydnadsträning då jag funderat på om vi kanske ska starta i fortsättningsklass under hösten istället för i lydnadsklass I. Thone fick bekanta sig med ett lydnadshinder i förra veckan, och idag fick hon bekanta sig med ett agilityhinder. Jag kommer inte ihåg hur hoppmomentet ser ut i fortsättningsklass, men idag tränade vi iallafall på att jag skulle kunna skicka henne över hindret under rörelse.

Thyra fick träna på några av rörelserna i vårat program. Den som jag har tänkt göra lättare för henne tränade vi på både så som vi gjort på tävling och så som jag tänkt testa på nästa tävling. Det var ganska stor skillnad på hur hon utförde den, och hon föredrog helt klart det enklare alternativet. Med Thyra blir det lätt att hon får utföra hela rörelser, men idag försökte jag verkligen att tänka träning och förbättring.

Med Lhine blev det positionsträning, och jag tror att vi tränade på tre olika positioner som hon fick jobba med i olika riktningar och tempon. Oftast tränar vi bara på de riktningar och tempon som vi har med på tävling, men det är ju bra om hon kan röra sig åt alla håll. Tanken är ju att vi ska lyckas få till ett annat program till SM om vi lyckas kvala, och det blir ju lite lättare att göra ett program om vi inte är begränsade av åt vilka riktningar vi kan röra oss.

31 augusti, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: