Lydnadsklass I eller startklass?

Jag har inte kollat hur många lydnadstävlingar det finns i närheten innan året är slut, men det är väldigt snart september så jag kan tänka mig att det inte är jättemånga. Det måste jag kolla upp, för jag funderar nämligen på om jag och Thone ska satsa ordentligt på lydnaden nu eller om vi ska vänta till nästa år. Vi har ju redan kommit en bra bit på vägen, men om vi ska starta i år så vill jag ju förstås att vi ska kunna ha chansen att ta LPI och än är vi långt ifrån tävlingsklara eftersom att vi precis har börjat med platsliggningen.

Vad jag har förstått så blir det nya regler nästa år(?), och i mina ögon ser det ut som att startklass blir lite enklare än dagens klass I. Enklare är kanske fel ordval, men jag tycker iallafall att startklassen ser roligare ut. Läggande och ställande under gång tas bort, och sättande under gång samt fjärrdirigering blir två nya moment. Apporteringen ändras och även platsliggningen tas bort.

Det ska komma övergångsregler, men jag har ingen aning om hur de kommer se ut. Det mest logiska är väl att man får ta med sig sina gamla 1:a priser, så om man har två 1:a priser i dagens klass I så får man titeln när man tar ett 1:a pris, eller vad det kommer heta, i startklass. Om jag hade fått bestämma så hade det blivit så iallafall.

Jag får som sagt kolla hur det ser ut med tävlingar, och fundera på om vi hinner få till en stabil platsliggning. Annars blir det att vänta till nästa år, och så får vi sysselsätta oss med något annat under hösten och vintern.

26 augusti, 2016 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Lydnadsklass I eller startklass?”

  1. Åsa o toktassarna:

    Jag tror att titel LP ska byta namn åxå. Till LD. Lydnadsdiplom istället för lydnadsprov.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: