Den bästa belöningen är inte alltid den bästa

Jag tror att Thone kan räknas som en väldigt lättbelönad hund, för hon går igång på allt från torrkulor till leksaker. Ska vi gå ut och träna behöver jag inte stå och skära upp korv eller köttbullar, utan det räcker att ta med en burk med torrfoder eller frolic. Dock brukar jag ge olika belöningar beroende på vad vi ska träna och om jag vill ha henne högt eller lite lägre. Exempelvis så kör jag med så tråkigt godis som möjligt i fjärren, medan hon ibland får korv i fotgåendet.

Sen har vi det där med leksaker, och då blixtrar det till i henne direkt! Blandar vi in lite konkurrens, som att Thyra och Lhine rör sig i närheten, så blir hon ett monster. Igår gjorde jag ett misstag, och tog fram kongen som belöning när vi varvade ställanden och lägganden. Eftersom att hon lyssnade så bra tänkte jag att hon var värd en häftigare belöning, men sen var det kört. I Thones hjärna var det bara en stor leksak och hon gjorde allt utom att lyssna för att försöka utlösa den där häftiga belöningen…

10 augusti, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: