Freestyle- och HTM-tävling på Jönköpings BK

Efter ett tävlingsuppehåll på nästan sju månader, så har vi nu varit på två tävlingar inom en månad. Dagens tävling arrangerades av SPKK på Jönköpings BK, så idag fick vi sovmorgon och hade en timme kortare restid än sist. Vi kom fram precis lagom till banvandringen, som jag planerat att avstå och istället slog jag upp vårat läger och gick en sväng med hundarna så att Thyra och Lhine fick rasta av sig. Thone fick också följa med idag, men hon räknas nästan aldrig in i rastningen eftersom att hon helst bara går på toaletten hemma…

HTM:en gick först, och i väntan på att det skulle bli dags att värma upp Lhine så satt jag i gräset och bekantade mig lite mer med den nya kameran. Nu när jag har tittat på bilderna så känner jag mig faktiskt glatt överraskad över hur de blev. Kanske att jag har börjat förstå mig på det där med manuella inställningar lite mer.

Lhine och jag var först ut i HTM klass III, och idag hade jag en mycket gladare hund med mig in på planen. Även om Lhine hade egna idéer på några ställen så fick vi till ett mycket bättre flyt idag, och vi körde samma program istället för ett varsitt. 24.45 poäng fick vi, som räckte till en 3:e placering och cert! Nu har vi två skapliga poäng till SM-kvallistan, och jag tror att vi kommer hoppa in på en 18:e plats när den uppdateras. Känns riktigt bra!

Thyra, som känts lite oengagerad under träningen i veckan, var som en tickande bomb när jag tog ut henne för uppvärmning. Tänk att hon fortfarande blir så laddad av att vara på tävling! Uppvärmningen kändes bra iallafall och hon lyssnade fint.

Förutom att musiken gick igång snabbare än vad jag räknat med så satte vi starten riktigt fint och Thyra kändes alldeles lagom i tempo och engagemang. Det kändes samlat och sansat en bra bit in i programmet, tills Thyra skulle snurra och därefter göra ett antal andra rörelser men istället påbörjade en stor cirkel runt mig. När jag försökte få stopp på henne så började hon backa på bakbenen, och när jag gick och mötte upp henne för att hon inte skulle bli trött och ramla baklänges så var vi helt fel på planen.

Vi hamnade rätt i musiken till slut iallafall och resten sen gick bra även om vi visade fel sida åt domarna och inte alls var på rätt ställe på planen. Aja, än så länge är det ju ingen som vet hur programmet ska se ut. Trots trasslet där i mitten fick vi 25.85 poäng och vann klassen med cert! Efter prisutdelningen sa den ena domaren att vårat program var det vackraste hon sett på länge, och det kändes väldigt roligt att få höra.

Nu tar vi en liten träningspaus, för jag tror inte att Thyra och Lhine behöver träna på samma sak varenda dag. Det kan nog göra träningen väldigt tråkig istället. Vi får gå ut och hitta på andra roliga saker som aktivering för att hålla igång.

16 juli, 2016 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Freestyle- och HTM-tävling på Jönköpings BK”

  1. Isabelle:

    Stort GRATTIS till duktiga duktiga er!! Kul att ses!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: