20 juli 2006


En ung Thyra, 23 månader gammal.

Den här kvällen, för 10 år sedan, var jag och Thyra och tävlade lydnad på Åtvidabergs hundklubb. Det var vår tredje start i lydnadsklass III, som resulterade i ett 1:a pris på 311 poäng, klassvinst och att Thyra fick titeln LPIII endast 23 månader gammal!

Vi debuterade i lydnadsklass III den 1:a juli, med 314 poäng. Dagen därpå lade hon sig ner under sittande i grupp, på grund av en massa myror, men vi fick ändå ett 1:a pris på 275 poäng. 2 1/2 vecka senare knep vi som sagt det tredje 1:a priset i titeln LPIII. Det nionde raka 1:a priset genom klass I, II, III. Tre månader senare gjorde vi likadant i elitklass, och tog titeln LP ELIT på tre starter. Efter den fjärde starten var hon även kvalad till sitt första lydnads-SM, knappt 2 1/2 år gammal.

När vi tagit titeln LP ELIT hade jag ingen aning om hur man kvalade till SM, utan det var det en medtävlande som talade om efter att han frågat om vi inte skulle satsa på det och jag såg ut som ett frågetecken. Vi hade ju bara tävlat lydnad i ett år, och mitt mål var att ta LPI…

20 juli, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: